Χριστουγεννιάτικα κουτιά με ντεκουπάζ

Χριστουγεννιάτικων κατασκευών συνέχεια........
Μετά την γιρλάντα της κουρτίνας πάμε σήμερα να φτιάξουμε χειροποίητα χριστουγεννιάτικα κουτιά για να βάλουμε γλυκάκια, σοκολατάκια, να τα κάνουμε δώρο ή ακόμα και να βάλουμε τα κοσμήματα μας.

Θα χρειαστούμε :
κουτιά από ποτά, από καφέ η ότι άλλο κουτί έχουμε κρατήσει, γιατί όπως έχουμε πει δεν πετάμε τίποτα.....
χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες
κόλλα για ντεκουπάζ ή αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατλακόλ διάφανη (υπάρχει σε όλα τα χρωματοπωλεία)
κορδέλες
χρυσή τέμπερα
χριστουγεννιάτικες
μπάλες και ότι άλλο στολίδι θέλετε.
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Εγώ έχω φτιάξει χάρτινα κουτιά από ποτό και σιδερένια κουτιά από καφέ, εσείς κατά τον ίδιο τρόπο θα φτιάξετε ότι κουτί έχετε.
Πρώτα από όλα βλέπουμε που θέλουμε να βάλουμε την χαρτοπετσέτα ,αυτό το σημείο πρέπει να το βάψουμε με ανοιχτό χρώμα για να καλύψουμε τυχόν γράμματα που έχει το κουτί μας αλλά και για να υπάρχει μια λευκή βάση .
Την χαρτοπετσέτα πρέπει να την κολλήσουμε σε ανοιχτόχρωμη βάση, γιατί γίνεται διάφανη όταν μπει η κόλλα και σε σκούρο φόντο δεν θα φαίνονται τα σχέδια της.
Καλύπτουμε με χαρτοταινία τα σημεία που δεν θέλουμε να βάψουμε και βάφουμε το σημείο που θα μπει η χαρτοπετσέτα.
Μπορούμε να το βάψουμε με ότι είδος μπογιάς έχουμε, πλαστικό, ακρυλικό, λαδομπογιά ακόμα και με λευκό αστάρι όπως έχω κάνει εγώ στα δικά μου κουτιά.
Δεν χρειάζεται το βάψιμο να είναι τέλειο γιατί δεν θα φαίνεται ,θέλουμε απλά να καλύψουμε και να φτιάξουμε το φόντο μας.
Όταν βάψουμε τα κουτιά μας και έχει στεγνώσει καλά το χρώμα, ετοιμάζουμε την χαρτοπετσέτα.
Προσπαθούμε να την κόψουμε στα μέτρα του κουτιού μας και βγάζουμε τα άσπρα φύλλα, κρατάμε μόνο το φύλλο που είναι τυπωμένο.
Προσοχή οι περισσότερες χαρτοπετσέτες έχουν 2 λευκά φύλλα, το πρώτο βγαίνει εύκολα αλλά το δεύτερο μπορεί να μας ξεγελάσει γιατί βγαίνει δύσκολα.
Αφού έχουμε κόψει και την χαρτοπετσέτα μας, περνάμε το σημείο του κουτιού που έχουμε βάψει με μια στρώση κόλλας.
Στρώνουμε πάνω στην κόλλα προσεκτικά την χαρτοπετσέτα μας προσπαθώντας να μην κάνει πολλές ζάρες και με το πινέλο μας περνάμε πάνω από την χαρτοπετσέτα μια ακόμα στρώση κόλλας πολύ απαλά, στρώνοντας ταυτόχρονα όποιες ζάρες έχουν γίνει.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να στεγνώσει πολύ καλά.
Σε αυτή την φάση, αν υπάρχουν ατέλειες, παίρνουμε την χρυσή τέμπερα και τις διορθώνουμε, περνάμε το σημείο γύρω από την χαρτοπετσέτα για ένα τέλειο φινίρισμα .
Τέλος στολίζουμε με φιόγκους, κορδέλες, μπάλες, χρυσόσκονη ή λουλούδια και τα κουτάκια μας είναι έτοιμα για να τα κάνουμε δώρο και να ενθουσιάσουμε τους αγαπημένους μας προσφέροντας τους κάτι φτιαγμένο από τα χεράκια μας!!
Καλή επιτυχία, καλές γιορτές!
Μέτη
Keywords
Αναζητήσεις
ασταρι για ντεκουπαζ, γίνεται ντεκουπάζ σε λαδομπογιά;
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές