Γεμιστά με κιμά

Μυστήριο μέγα καλύπτει αυτή την συνταγή! Και εξηγούμαι!
Τα γεμιστά είναι ένα φαγητό που το φτιάχνω χειμώνα-καλοκαίρι, γιατί είναι το αγαπημένο του γιου μου του μικρού.
Τα κάνω πάντα με κιμά, αν και εμένα μου αρέσουν τα «ορφανά», αλλά με κιμά αρέσουν σε όλους τους υπόλοιπους, οπότε κερδίζει η πλειοψηφία ;-)
Και επειδή ακριβώς τα κάνω τόσο συχνά, ήμουν απόλυτα σίγουρη ότι έχω αναρτήσει την συνταγή μου.
Τις προάλλες λοιπόν που
μίλαγα με την Ειρήνη, με ρώτησε πως και δεν έχουμε βάλει συνταγή για γεμιστά με κιμά.
Εγώ με ύφος απόλυτης σιγουριάς, της είπα ότι φυσικά και έχουμε τέτοια συνταγή, δεν υπήρχε περίπτωση να μην έχω βάλει τα αγαπημένα γεμιστά του γιου μου.
Έψαξα …. ξαναέψαξα ….. δίκιο είχε η Ειρήνη, γεμιστά με κιμά πουθενά!
Σπεύδω να επανορθώσω λοιπόν και να σας πω πως τα φτιάχνω κι εγώ, μιας και ο γιος μου λέει «σαν τα γεμιστά της μαμάς δεν υπάρχουν άλλα» κι εγώ καμαρώνω φυσικά κάθε φορά που το ακούω χα χα χααα!
Μην ξεχνάτε, τα γεμιστά θέλουν όλα τα υλικά «μπόλικα».
Μπόλικο κρεμμυδάκι, μπόλικο μαϊντανό, μπόλικο δυόσμο, να μοσχοβολήσουν και να νοστιμίσουν!
Όπως θα δείτε παρακάτω, όποτε κάνω γεμιστά, φτιάχνω μπόλικα!
Όχι μόνο γιατί μας αρέσουν, αλλά γιατί αν περισσέψουν, διατηρούνται μια χαρά σκεπασμένα στην κατάψυξη. Όταν τα ξεπαγώσουμε είναι σαν να τα κάναμε εκείνη την ώρα. Γλιτώνουμε έτσι ένα δεύτερο μαγείρεμα κάποιες φορές (οι γνωστές τεμπελιές μου:P)
Δείτε και μια εναλλακτική πρόταση που μας έδωσε η Ειρήνη τις προάλλες, για γεμιστά δύο σε ένα, όπου μαγειρεύει τα γεμιστά με κιμά με έναν διαφορετικό τρόπο.
Διαλέξτε όποιον προτιμάτε και απολαύστε το απόλυτο καλοκαιρινό φαγάκι!
Τα υλικά μας:
8 ντομάτες
10 πιπεριές
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
220 γρ. ρύζι καρολίνα
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 γεμάτη κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισή κούπα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι – πιπέρι
Στην πράξη:
Διαλέγουμε ντομάτες μεγάλες, κόκκινες, ώριμες αλλά όχι «λιωμένες».
Πιπεριές μπορούμε να βάλουμε όποιες μας αρέσουν, πράσινες ή κόκκινες.
Πλένουμε καλά τις ντοματοπιπεριές.
Κόβουμε προσεκτικά το καπάκι από τα λαχανικά, προσέχοντας να μην αποκολληθεί τελείως.
Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις βάζουμε ανάποδα σε ένα ταψί.
Αφαιρούμε με ένα κουταλάκι την εσωτερική σάρκα από τις ντομάτες και την βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Δεν στραγγίζουμε τις ντομάτες από τα υγρά τους, τα αφήνουμε και αυτά στο μπολ όπου βάλαμε την σάρκα τους, την οποία και ψιλοκόβουμε με ένα μαχαιράκι.
Τις άδειες ντομάτες, τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη και τις βάζουμε και αυτές ανάποδα στο ταψί, μαζί με τις πιπεριές.
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρουμε σε αρκετό ελαιόλαδο, να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά, και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ, δηλαδή την σάρκα και τα υγρά από τις ντομάτες που αδειάσαμε και ανακατεύουμε για 1-2
Keywords
Αναζητήσεις
τα γεμιστα με κιμα συντηρουνται στη καταψυξη μαγειρεμενα η αμαγειρευτα,
Τυχαία Θέματα
Γεμιστά,gemista