Τιραμισού ..... ίσως το αυθεντικό!!

Σήμερα με πολλή μεγάλη χαρά, σας σερβίρουμε το υπέροχο γλυκάκι που μας ετοίμασε η Μαργαρίτα από το όμορφο blog Συνταγές από Σπίτι.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τα guest posts συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι θα εξακολουθήσουν να συνεχίζονται ανάμεσα σε όσο το δυνατόν περισσότερα food blogs.
Για το όμορφο blog της Μαργαρίτας σας έχουμε ξαναμιλήσει, αξίζει να το επισκεφτείτε και να δοκιμάσετε
τις νοστιμιές που ετοιμάζει με τα χεράκια της με πολλή αγάπη, φροντίδα και μεράκι!
Η Μαργαρίτα, ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, θα σας τρατάρει τις γλυκές και αλμυρές λιχουδιές της, καλαίσθητα σερβιρισμένες!
Πάμε να δοκιμάσουμε το γλυκάκι που μας ετοίμασε, το οποίο δείχνει και σίγουρα είναι πεντανόστιμο!!!

Υλικά
1,5 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
500 γρ.μασκαρπόνε
3 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τ’ ασπράδια
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. νερό
Για να βρέξουμε τα μπισκότα
6 φλιτζανάκια εσπρέσο (τα μικρά του εσπρέσο) ή 1 ποτήρι νερό με 2 κουταλάκια νες καφέ
Για το πασπάλισμα
σκόνη κακάο
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσει, μέχρι να φτάσει στους 128 βαθμούς.
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, βάζουμε νερό σε ένα ποτήρι και ρίχνουμε με το κουταλάκι λίγο σιρόπι.
Όταν η σταγόνα του σιροπιού δε θα διαλύεται και θα μένει σταγόνα μέσα στο νερό, είναι έτοιμο.
Χτυπάμε λίγο τους κρόκους και ρίχνουμε μέσα το ζεστό σιρόπι. Αυτό το κάνουμε για να "ψήσουμε" τα αυγά και να μην υπάρχει πρόβλημα με σαλμονέλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει.
Ρίχνουμε μέσα το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Μόλις πετύχουμε σφικτή μαρέγκα, την προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, προσέχοντας να μην φύγει ο αέρας.
Παίρνουμε ένα ταψάκι 20χ20 τετράγωνο, βουτάμε τα σαβουαγιαρ μέσα στο καφέ
και τα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού.
Βάζουμε από πάνω την μισή κρέμα και την πασπαλίζουμε με κακάο,
ξανά μπισκότα βουτηγμένα στον καφέ, την υπόλοιπη κρέμα και πάλι κακάο.
Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες.
Καλή επιτυχία!!
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τιραμισού,tiramisou