«Bild»: Τζιχαντιστές ετοιμάζουν επιθέσεις σε παραθαλάσσια resorts στη Μεσόγειο

ΚΟΣΜΟΣ«Bild»: Τζιχαντιστές ετοιμάζουν επιθέσεις σε παραθαλάσσια resorts στη ΜεσόγειοΤετάρτη, Απρίλιος 20, 2016 - 16:40

Τρόμο στα ευρωπαϊκά παραθαλάσσια θέρετρα ετοιμάζεται να σκορπίσει το ISIS, σχεδιάζοντας χτυπήματα σε πολυσύχναστες παραλίες της Μεσογείου, με καμικάζι μεταμφιεσμένους σε παγωτατζήδες και μικροπωλητές για να περνούν απαρατήρητοι. Οπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», γερμανικές και ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, επικαλούμενες πηγές από την Αφρική, προειδοποιούν ότι το ISIS

ετοιμάζεται να βάλει τζιχαντιστές υποδυόμενους τους πωλητές αναψυκτικών να ανατιναχτούν ανάμεσα στις ξαπλώστρες ισπανικών, γαλλικών και ιταλικών resorts.

Οι καμικάζι φέρεται ότι έχουν καταστρώσει ήδη λεπτομερή σχέδια, σύμφωνα με τα οποία θα παριστάνουν τους πρόσφυγες που πουλάνε αναψυκτικά, σνακ, μπλουζάκια και αξεσουάρ παραλίας και θα ανοίγουν πυρ με αυτόματα όπλα σε πολυσύχναστες παραλίες ή θα τοποθετούν εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα στην άμμο, κάτω από τις ξαπλώστρες ανυποψίαστων λουομένων.

Στους πιθανούς στόχους συγκαταλέγονται παραλίες της νότιας Γαλλίας, της Κόστα ντελ Σολ της Ισπανίας, καθώς επίσης και των δύο ακτών της Ιταλίας. Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ιταλίας Φράνκο Ρομπέρτι αποκάλυψε ότι το Ισλαμικό Κράτος συνεργάζεται στενά με την ιταλική Μαφία για τη λαθραία διακίνηση κάνναβης από τη Λιβύη στην Ευρώπη, ενώ το ΝΑΤΟ χαρακτηρίζει δικαιολογημένους τους φόβους ότι το ISIS σχεδιάζει πυρηνικές και βιολογικές επιθέσεις σε Βρετανία και Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα