Ασταμάτητος ο νέος Παναθηναϊκός

18:01 5/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΑΘΛΗΤΙΚΑΑσταμάτητος ο νέος ΠαναθηναϊκόςΠαρασκευή, Αύγουστος 5, 2016 - 18:01

Φόρεσε το καλό ευρωπαϊκό κοστούμι του και, όπως παλιά, ο Παναθηναϊκός με επιβλητική εμφάνιση κέρδισε 2-0 στη Στοκχόλμη την ΑΪΚ και σήμερα θα είναι στην κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ως ισχυρός, μαζί με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Ο

Στραματσόνι επέλεξε το 3-5-2 με τους Γουακάσο και Μέστο σε ρόλο φουλ μπακ. Οι παίκτες του Νόρλινγκ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και, εκμεταλλευόμενοι το συνθετικό χορτάρι, προσπάθησαν να πιέσουν τους «πρασίνους». Αυτό κράτησε για 10', αφού στη συνέχεια το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού, που ξεκινούσε από την περιοχή της ΑΪΚ, έκανε τους Σουηδούς να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα.

Με αντεπιθέσεις

Από την άλλη, προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να πετύχει ένα γκολ. Στο 21' οι «πράσινοι» έχασαν ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Εξαιρετική μπαλιά του Λεντέσμα στον κενό χώρο για τον Μπεργκ, εκείνος «πάτησε» την μπάλα στον επερχόμενο Ιμπάρμπο, όμως ο Κολομβιανός έκανε κακό κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία να δώσει στον αμαρκάριστο Λουντ, που θα έβγαινε απέναντι από τον τερματοφύλακα της ΑΪΚ. Ο Παναθηναϊκός με το... καλημέρα στην επανάληψη (46') άνοιξε το σκορ. Μαγική κάθετη πάσα από τον Μπεργκ, ο Ιμπάρμπο βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα της ΑΪΚ και τον «εκτέλεσε» κάνοντας το 1-0. Οι «πράσινοι» από το σημείο εκείνο και μετά κυριάρχησαν, έχασαν δύο απίστευτες ευκαιρίες με Λουντ (52' πέρασε όλη την άμυνα της ΑΪΚ με μαγική ενέργεια) και Μπεργκ στο 59' σε τετ α τετ που απέκρουσε ο Κάργκρεν. Ο,τι δεν πέτυχε όμως ο Σουηδός στο 59' το έκανε στο 73' έπειτα από ασίστ του Γουακάσο. Ο Μπεργκ, μιλώντας μετά το ματς, τόνισε: «Ηταν ένα όμορφο γκολ, μια σημαντική νίκη για εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο δυσκολευτήκαμε κάπως, αιφνιδιαστήκαμε και από τον αγωνιστικό χώρο. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, είχαμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα και μετά το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε. Στο ημίχρονο είπαμε ότι πρέπει να ξυπνήσουμε, ακούσαμε τα λόγια του προπονητή». Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ο Ρινάλντι για τέσσερα χρόνια.

ΑΪΚ: Κάργκρεν, Κάρλσον, Χόιβελντ, Γιόχανσον, Οφόρι, Αφάνε (61' Αβντιτς), Χάουκσον, Σάντγκρε, Μπλόμπεργκ (61' Γιασίν), Ισχιζάκι (78' Σαλέτρος), Μαρκάνεν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Κουτρουμπής, Ιμπάρμπο (70' Λέτο), Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ (84' Βιγιαφάνες), Γουακάσο, Λεντέσμα (67' Νάνο), Μολέδο, Μέστο, Ιβανόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα