Αθωώθηκε για τον θάνατο της Ολιας!

15:21 4/3/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑθωώθηκε για τον θάνατο της Ολιας!Σάββατο, Μάρτιος 4, 2017 - 15:00

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο Σπύρος Μαγουλάς, ο αστυνομικός που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τον θάνατο της συζύγου του. Η συγκλονιστική ιστορία έφτασε στο ακροατήριο 11 χρόνια μετά τον θάνατο της 22χρονης Ολυμπίας Μάντζιου.

ΑΠΟ ΤΗ
ΝΙΚΟΛΙΑ ΣΙΜΟΝΕΤΗ

Η όμορφη Ολια, όπως τη φώναζαν οι δικοί της άνθρωποι, ήταν μητέρα ενός μωρού έξι μηνών, όταν τη νύχτα της Ανάστασης, 23 Απριλίου του 2006, ο αστυνομικός σύζυγός της, σύμφωνα

με το κατηγορητήριο, τη γρονθοκόπησε και στη συνέχεια την έπνιξε με σεντόνι.

Με δάκρυα στα μάτια άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου ο Σπύρος Μαγουλάς και αναφώνησε «υπάρχει και Θεός!». Νωρίτερα, αρνήθηκε την ενοχή του και περιέγραψε όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα, υποστηρίζοντας ότι η Ολυμπία «έφυγε» κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. «Αρχίσαμε να κάνουμε έρωτα. Ημασταν σε επαφή περίπου ένα 20λεπτο μέχρι το συμβάν. Ηταν από πάνω μου η Ολυμπία, εγώ ήμουν ξαπλωμένος. Ακουσα κάτι σαν ρέψιμο κατά τη διάρκεια του έρωτα και η Ολυμπία χαλάρωσε. Ανοιξα το φως και αντιλήφθηκα ότι έχει χάσει τις αισθήσεις της. Σκέφτηκα να της δώσω το φιλί της ζωής. Οταν έβαλα το στόμα μου στο δικό της, κατάλαβα ότι έχει τροφή, άκουσα έναν ρόγχο και σταμάτησα» περιέγραψε.

Λίγο αργότερα, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν πήγε στην κηδεία της, ξέσπασε: «Εγώ δεν υπέγραψα να την παραλάβω από το νοσοκομείο. Μου είχαν πει ότι θα πάει για νεκροψία - νεκροτομή. Μετά έμαθα ότι μερίμνησε η οικογένειά της και δεν μπορούσα να τους βρω στο τηλέφωνο. Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Με θεωρούσαν υπεύθυνο, δεχόμουν απειλητικά τηλεφωνήματα. Είχα να φροντίσω ένα μικρό παιδί που έκλαιγε και ζήταγε τη μαμά του. Ακόμα και τώρα με λένε δολοφόνο μπροστά στο παιδί μου και τρέχω σε παιδοψυχολόγους».

Καταθέσεις

Την αθώωση του κατηγορουμένου είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας. «Υπήρξε μια σχέση μεταξύ Ολυμπίας και κατηγορουμένου, η οποία γρήγορα πήγε σε γάμο. Στις καταθέσεις των συγγενών της αναφέρεται ότι είχε ασκήσει και βία πάνω της. Ο ίδιος τα αρνείται. Μυστήριο αποτελεί επίσης η στάση του κατηγορουμένου μετά τον θάνατο της Ολυμπίας. Δεν πήγε στην κηδεία. Δεν θα κρίνω πώς αποφασίζει κάποιος να πενθήσει» ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ότι από τα στοιχεία που έχουν εισφερθεί δεν μπορεί να «δείξει» τον αστυνομικό ως υπεύθυνο. «Στην Ιατροδικαστική η αιτία θάνατου είναι η πνιγμονή από εισρόφηση γαστρικού περιεχομένου. Αμφισβητήθηκε. Από την άλλη, δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι έχει προκύψει θάνατος από πνιγμό με σεντόνι. Καταλήγω ότι από κανένα στοιχείο της αποδεικτικής διαδικασίας δεν προκύπτει ο μηχανισμός θανάτου της Ολυμπίας. Δεν μπορώ να πω ότι ο κατηγορούμενος είναι υπεύθυνος για τον θάνατό της και προτείνω να κηρυχθεί αθώος» κατέληξε.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα