Ελληνίδα περνά «χειροπέδες» σε Γερμανούς

16:58 2/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΕλληνίδα περνά «χειροπέδες» σε ΓερμανούςΤρίτη, Αύγουστος 2, 2016 - 16:58

Η ηθοποιός Μαρία Κετικίδου υποδύεται την αστυνομικό Χάρι στη σειρά του ARD

Ονομάζεται Μαρία Κετικίδου και περνά χειροπέδες στους Γερμανούς που παρανομούν. Πρόκειται για μια Ελληνίδα «αστυνομικό», που οι τηλεθεατές γνωρίζουν ως Χάρι, καθώς αυτό είναι το όνομα της ηρωίδας που υποδύεται στη δημοφιλή σειρά «Αστυνομικό τμήμα», όπου πρωταγωνιστεί εδώ και 20 χρόνια και προβάλλεται στο πρώτο δημόσιο κανάλι ARD.

Η Μαρία γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου

του 1966. Οι Ελληνες γονείς της είχαν μεταναστεύσει στη χώρα έξι χρόνια νωρίτερα. Σε ηλικία μόλις 15 χρονών τηλεφώνησε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό για να διεκδικήσει έναν ρόλο στην ταινία «Die Heartbreakers», η οποία είχε ως θέμα τις δημοφιλέστερες μπάντες της δεκαετίας του '60, και κέρδισε τον πρωταγωνιστικό.

Η καριέρα της ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές, αφού το φιλμ απέσπασε δύο σημαντικά βραβεία. Εκτοτε έπαιξε με τους πιο γνωστούς Γερμανούς ηθοποιούς. Η μεγάλη αναγνώριση, όμως, ήρθε με τη σειρά «Αστυνομικό τμήμα». Η ίδια περιγράφει το πρώτο κάστινγκ για τον ρόλο κάπως έτσι: «Πρώτα ακούστηκε το γέλιο και μετά εμφανίστηκε μια παρορμητική Ελληνίδα με την πράσινη στολή της αστυνομικού που έμοιαζε σαν θάμνος. Οταν τα μέλη του κάστινγκ με είδαν με τη στολή και τη μεγάλη διαφορά ύψους με τον Γιαν Φέντερ (σ.σ.: ο συμπρωταγωνιστής της), έσκασαν στα γέλια».

Η Μαρία Κετικίδου, ωστόσο, δεν ξεχνά τις ελληνικές ρίζες της. «Κάθε χρόνο πηγαίνω στην Ελλάδα, έχω κρατήσει στενούς δεσμούς με τη χώρα. Δυστυχώς, πέρυσι η γιαγιά μου πέθανε και νιώθω ότι κόπηκε κάτι που με συνέδεε με την πατρίδα μου. Διαπιστώνω ότι η χώρα τελικά είναι οι άνθρωποί της» εξηγεί. Μιλώντας για την πραγματική ζωή της δεν διστάζει να αποκαλύψει ότι πέρασε διά πυρός και σιδήρου, αφού είχε αποβολές, έφαγε ξύλο, πέρασε από κρίσεις, άλλαξε συντρόφους. «Πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο στην προσωπική ζωή μας» τονίζει. Ωστόσο, αυτό δεν είναι εύκολο για εκείνη, καθώς πολλές φορές το κοινό την αντιμετωπίζει ως την αστυνομικό Χάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα