Φάντασμα από τον Μεσαίωνα στο δημαρχείο της αιώνιας πόλης

ΚΟΣΜΟΣΑπίστευτο! Κάλεσαν ghostbusters ώστε να σταματήσουν τα απόκοσμα φαινόμεναΦάντασμα από τον Μεσαίωνα στο δημαρχείο της αιώνιας πόληςΠέμπτη, Σεπτέμβριος 10, 2015 - 15:24

Είναι τρελοί αυτοί οι... Ρωμαίοι, που θα έλεγε και ο Οβελίξ! Ο δήμος της Ρώμης όχι μόνο κάλεσε κυνηγούς φαντασμάτων στο δημαρχείο, αλλά εκείνοι, σαν άλλοι κινηματογραφικοί ghostbasters, εντόπισαν φάντασμα.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Εβγαλαν μάλιστα θερμική

εικόνα που, όπως υποστήριξαν κάποιοι, απεικόνιζε το φάντασμα μοναχού από τον Μεσαίωνα, τον οποίο έχτισε ζωντανό στον τοίχο ο φρούραρχος του κτιριακού συγκροτήματος, επειδή τον έπιασε με τη γυναίκα του. Την αποκάλυψη έκαναν οι ίδιοι οι κυνηγοί φαντασμάτων μόλις χθες, αν και τα γεγονότα έγιναν πριν από τέσσερα χρόνια. Στα τέλη του 2011 ο τότε δήμαρχος Τζιάνι Αλεμάνο απευθύνθηκε στην εταιρία Ghosthunters Roma προκειμένου να λύσει το μυστήριο των «ανεξήγητων φαινομένων» που συνέβαιναν στο κτίριο Παλάτσο Σενατόριο όπου εδρεύει η δημοτική Αρχή της Ρώμης.

Εδώ και πενήντα χρόνια οι νυχτοφύλακες διέδιδαν ιστορίες για πόρτες που κλείνουν από μόνες τους, θόρυβο από βήματα και φωνές που ακούγονταν σαν να έρχονταν από το υπερπέραν. Οι «φαντασματοκυνηγοί της Ρώμης» αποφάσισαν να κάνουν έρευνα στις 9 Δεκεμβρίου του 2011, ημέρα που -σύμφωνα με τον θρύλο- εκτελέστηκε ο μοναχός.

Κάμερες

Παρουσία του τότε αρχηγού της δημοτικής αστυνομίας Αντζελο Τζουλιάνι τοποθέτησαν στους τρεις ορόφους του κτιρίου κάμερες υπέρυθρων ακτίνων, συσκευές καταγραφής ήχου με υψηλή ευαισθησία, μηχανήματα που μετρούν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και φωτογραφικές μηχανές υψηλής ανάλυσης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως γνωστοποίησαν, κατέγραψαν φαινόμενα, τα οποία υποστηρίζουν ότι αποδεικνύουν την παρουσία του φαντάσματος. Το πιο ισχυρό επιχείρημά τους είναι η θερμική φωτογραφία που δείχνει μια φιγούρα με ανθρωποειδές σχήμα, που φαίνεται να φοράει κάτι σαν μανδύα.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις των συσκευών, η θερμοκρασία γύρω από τη φιγούρα ήταν κατά 6 βαθμούς Κελσίου μεγαλύτερη σε σχέση με το περιβάλλον. Εβγαλαν επίσης φωτογραφία που απεικονίζει μια σκιά, μάλλον όμως «σκιά» στην υπόθεση είναι οι φημολογούμενες σχέσεις του πρώην δημάρχου με το οργανωμένο έγκλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα