Η χαζομάρα σκοτώνει τους άντρες

ΚΟΣΜΟΣΗ χαζομάρα σκοτώνει τους άντρεςΣάββατο, Δεκέμβριος 13, 2014 - 16:30

Ο τρομοκράτης που άνοιξε επιστολή-βόμβα την οποία είχε φτιάξει με τα χεράκια του κι ένας άλλος άντρας που προσπάθησε να ταξιδέψει δένοντας καροτσάκι σούπερ μάρκετ σε βαγόνι τρένου είναι μερικές από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις αρσενικών που «ξεχώρισαν» για τον πιο ανόητο θάνατο. Ανάλυση των Βραβείων Δαρβίνου, που δίνονται κάθε χρόνο στους περισσότερο ανοήτως αποβιώσαντες, φαίνεται να επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι κάποιοι άντρες διαθέτουν κατά πολύ λιγότερο αυτό που λέμε «κοινό νου»!

Ομάδα του

πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, με επικεφαλής τον δρα Ντένις Λέντρεμ, ανέλυσε 322 απονομές των βραβείων κατά τα 20 τελευταία χρόνια και οι καταγραφές, εκτός από στατιστικά επιβαρυντικές για τους άντρες, είναι σπαρταριστές. Ανάμεσα στις πιο χαρακτηριστικές, πέρα από τις προαναφερθείσες, είναι αυτή ενός κλέφτη χαλύβδινου καλωδίου, που ωστόσο ήταν αυτό που συγκρατούσε το ασανσέρ στο οποίο βρισκόταν, αλλά και ενός χειριστή εκσκαφέα, που δεν είχε σκεφτεί κάτι βασικό: Τι θα γινόταν όταν θα έριχνε και το τελευταίο στήριγμα στεγασμένου πάρκινγκ που γκρέμιζε! Τελικά βρέθηκε καταπλακωμένος κάτω από την οροφή του...

Τρεις άλλοι βραβευθέντες έπαιζαν σε μπαρ παραλλαγή της ρώσικης ρουλέτας πίνοντας εναλλάξ αλκοόλ και πατώντας πάνω σε νάρκη που δεν είχε εκραγεί για να διαπιστώσουν ποιος θα ήταν ο λιγότερο τυχερός. Φυσικά η νάρκη δεν είχε... εξατομικευμένο εφέ και αναλήφθηκαν ομαδικώς εις τους ουρανούς, ενώ τα συντρίμμια του μπαρ έμειναν να θυμίζουν ως μνημείο το μακάβριο της χαζομάρας τους.

Από τους 332 βραβευθέντες μόλις οι 36 ήταν γυναίκες, ενώ 14 έπαθλα μοιράστηκαν σε ζευγάρια. Οι ειδικοί επιχειρώντας να εξηγήσουν αυτήν την τάση επισήμαναν ότι από τα πανάρχαια χρόνια οι άντρες υποχρεώνονταν να είναι πιο ριψοκίνδυνοι, αφού αυτό επέβαλαν οι τελετές μύησης και ανδρισμού. Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί την έλλειψη κοινής λογικής αλλά και στοιχειώδους ενστίκτου αυτοσυντήρησης. Απολύτως στερημένος από αυτά εμφανίστηκε άντρας που χρησιμοποίησε μηχανή λείανσης με ιμάντα από γυαλόχαρτο ως εργαλείο αυτοερωτισμού, με αποτέλεσμα να χάσει τον ένα του όρχι. Επειδή όμως δεν έχασε τη ζωή του, δεν κέρδισε και το σχετικό βραβείο. Μόνο αυτήν την... εύφημο μνεία!

Κατερίνα Νικολοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα