Ιεράπετρα: Τροφική δηλητηρίαση δέκα ατόμων από κόλλυβα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΙεράπετρα: Τροφική δηλητηρίαση δέκα ατόμων από κόλλυβα Τρίτη, Ιούλιος 12, 2016 - 13:31

Παρ' ολίγον να αποδειχθούν φονικά τα κόλλυβα που κατανάλωσαν οι παρευρισκόμενοι σε μνημόσυνο στην Κρήτη! Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης κατέληξαν στο νοσοκομείο το πρωί της Κυριακής συνολικά 10 άτομα, που έφαγαν τα κόλλυβα στο χωριό Μεσελέροι στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 10 άτομα λίγο μετά την τέλεση του μνημοσύνου και αφού είχαν καταναλώσει σπιτικά κόλλυβα, αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία, που άρχισε με πόνους στο στομάχι. Τρεις ασθενείς,

αν και δεν παρουσίασαν πυρετό, νοσηλεύτηκαν για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, από όπου έλαβαν εξιτήριο χθες το πρωί, ύστερα από την ολοκλήρωση των απαραίτητων εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθησαν. Επτά άτομα με τα ίδια συμπτώματα αντιμετώπισε το Νοσοκομείο στην Ιεράπετρα, με το ένα εξ αυτών να νοσηλεύεται προληπτικά.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, «κανένας κίνδυνος δεν συντρέχει για την υγεία των ατόμων, οι οποίοι προσήλθαν στα Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης από κόλλυβα. Η κατάσταση των νοσηλευθέντων δεν εμπνέει καμία ανησυχία».

Keywords
Τυχαία Θέματα