Καταζητείται ο Μεταξάς (για τη «λίστα Λαγκάρντ»)

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚαταζητείται ο Μεταξάς (για τη «λίστα Λαγκάρντ»)Τετάρτη, Ιούνιος 24, 2015 - 19:00

Ενταλμα σύλληψης κατά του συνεταίρου του Στ. Παπασταύρου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος «κατ' επάγγελμα»

Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος καταζητείται από χθες ο επιχειρηματίας Αγγελος Μεταξάς, καθώς εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη. Μάλιστα οι κατηγορίες που βαραίνουν

τον γνωστό επιχειρηματία έχουν απαγγελθεί με την επιβαρυντική διάταξη της «κατ' επάγγελμα» τέλεσής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης οι αρμόδιες Αρχές έσπευσαν να τον συλλάβουν, ωστόσο δεν τον εντόπισαν στο σπίτι του. Γι' αυτό το ένταλμα πρόκειται να μετατραπεί σε διεθνές, ενώ ήδη η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη εξέδωσε διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για τον επιχειρηματία. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η ποινική δίωξη αφορά φόρους, ύψους 10.500.000 ευρώ, που του έχουν καταλογιστεί από αδήλωτα εισοδήματα, τα οποία προέκυψαν από τους ελέγχους για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια τακτικού ανακριτή, στον οποίο εκκρεμεί ακόμα μία, για φόρους πάνω από 4.000.000 ευρώ που έχουν καταλογιστεί στον επιχειρηματία!

Αδήλωτα εισοδήματα

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, πριν από την απαγγελία των κατηγοριών έγινε προσπάθεια ο Αγγελος Μεταξάς να πληρώσει υπαγόμενος στις ευεργετικές νομοθετικές διατάξεις, ωστόσο οι επαφές δεν απέδωσαν καρπούς, με αποτέλεσμα να κινηθούν οι ποινικές διαδικασίες. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μεταξάς φέρεται επίσης ότι εμπλέκεται σε ένα δαιδαλώδες πλέγμα offshore εταιριών που συνδέονται με τον μεγαλύτερο λογαριασμό στη «λίστα Λαγκάρντ», ύψους 550.000.000 ευρώ, με φερόμενη διαχειρίστρια τη Μαρία Παντελή.

Ο Αγγελος Μεταξάς εμφανίζεται ως ο ένας εκ των δύο διαχειριστών της εταιρίας Sunflowers Corporate LTD, η οποία είναι μία εκ των δικαιούχων του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού. Επιπλέον φέρεται ότι συνδέεται και με την παναμεζική υπεράκτια εταιρία Fairwinds Assets Inc, η οποία είχε στείλει 2.600.000 δολάρια στον Σταύρο Παπασταύρου, σύμβουλο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και επίσης ελεγχόμενο από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Ο Αγγελος Μεταξάς φέρεται ότι εμφανίζεται στις 30 Απριλίου του 2013 -και αφού είχε ξεσπάσει ο σάλος με την υπόθεση της λίστας- να είναι ένας εκ των τριών εκπροσώπων της παναμεζικής εταιρίας.
Την ίδια στιγμή, σε δημοσιεύματα του οικονομικού Τύπου παλαιότερων ετών (2007) φέρεται ότι μαζί με τον κ. Παπασταύρου και ακόμα έναν επιχειρηματία διαχειρίζεται εταιρία που επένδυε σε hedge funds, κάτι που ο σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας το έχει αρνηθεί και ενόρκως. Ο κ. Παπασταύρου υποστηρίζει πως λειτουργούσε ως «εξωτερικός δικηγόρος» εταιριών, προσώπων και λογαριασμών που περιλαμβάνονται και στη «λίστα Λαγκάρντ», χωρίς να εμπλέκεται στις συναλλαγές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα