Κέφι, χορός και άφθονες νοστιμιές στην πόλη Ιρια για τη στέψη της «πριγκίπισσας αγκινάρας»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚέφι, χορός και άφθονες νοστιμιές στην πόλη Ιρια για τη στέψη της «πριγκίπισσας αγκινάρας»Δευτέρα, Μάιος 12, 2014 - 15:35

Με κέφι, χορό και πολλά καλομαγειρεμένα πιάτα γιόρτασαν την άνοιξη οι κάτοικοι της αργολικής πόλης Ιρια τη στέψη της «πριγκίπισσας αγκινάρας»!

Στην ετήσια εκδήλωση για το νόστιμο λαχανικό, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από το Πολιτιστικό Κέντρο Ιρίων σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Τουρισμού, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν

στην έκθεση αγροτικών προϊόντων, να δοκιμάσουν διάφορες συνταγές με βασικό υλικό την αγκινάρα και να αναδείξουν το πιο ευρηματικό πιάτο. Στο τέλος της γιορτής, στην οποία συμμετείχαν και χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής, όλοι δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από την ποικιλία των γεύσεων και ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου.

Η αγκινάρα είναι το κύριο προϊόν που παράγεται στον κάμπο των Ιρίων, ενώ πρόσφατα κατατέθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο φάκελος με το αίτημα καταχώρησης της ντόπιας αγκινάρας ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης (ΠΓΕ).

Keywords
Τυχαία Θέματα