Κουίζ «Αντέτο»

18:22 7/6/2016 - Πηγή: Espresso
ΑΘΛΗΤΙΚΑΚουίζ «Αντέτο»Τρίτη, Ιούνιος 7, 2016 - 18:21

Οι Μπακς κρίνουν τη συμμετοχή του Αντετοκούνμπο στο Προολυμπιακό

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος

Οι «παλιοσειρές» (Ζήσης, Σπανούλης) -πλην Μπουρούση- αποχώρησαν και η «νέα» Εθνική μπάσκετ στρέφεται προς το σύγχρονο μπάσκετ των γρήγορων και αθλητικών φόργουορντ. Τουλάχιστον, παρά την απουσία του τραυματία Πρίντεζη, αυτό καταδεικνύει η χθεσινή κλήση του Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος ανακοίνωσε την προεπιλογή των 16 παικτών για το επερχόμενο (σ.σ.: 4-10/7)

Προολυμπιακό τουρνουά στο Τορίνο, η οποία είναι ουσιαστικά... 15+1 διεθνών. Το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μπήκε στη λίστα του ομοσπονδιακού τεχνικού, ωστόσο ο σταρ των Μπακς θα συναντηθεί την Πέμπτη με τη διοίκηση της ομάδας του Μιλγουόκι, ώστε να μάθει αν να λάβει την άδειά τους να φορέσει το εθνόσημο. Στην ΕΟΚ αναμένουν φυσικά με αγωνία την απόφαση των «ελαφιών».

Εκτός του «Giannis», στην πρώτη συνάντηση της 13ης Ιουνίου κλήθηκαν επίσης οι εξ Αμερικής Κώστας Κουφός (Σακραμέντο), Τάιλερ Ντόρσεϊ (πανεπιστήμιο Ορεγκον), Θανάσης Αντετοκούνμπο (Ουέστσεστερ - NBDL), οι «ξενιτεμένοι» Γιάννης Μπουρούσης (Λαμποράλ Κούτσα), Στράτος Περπέρογλου (Μπαρτσελόνα), Κώστας Σλούκας (Φενερμπαχτσέ), Γιώργος Μπόγρης (Μπιλμπάο) και από την Α1 (εκτός έμεινε ο Παππάς του Παναθηναϊκού) οι Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Δημήτρης Αγραβάνης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιάννης Αθηναίου (Ολυμπιακός), Νικ Καλάθης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Παναθηναϊκός), Βασίλης Καββαδάς (Αρκαδικός - δανεικός από Ολυμπιακό). Ενας εκ των Περπέρογλου, Μπουρούση δεν θα είναι παρών στην πρώτη συγκέντρωση, λόγω των τελικών του ισπανικού πρωταθλήματος (παίζουν αντίπαλοι στους ημιτελικούς της ACB), ενώ οι Ντόρσεϊ, Θ. Αντετοκούνμπο και Χαραλαμπόπουλος κλήθηκαν πρώτη φορά στην Ανδρών. Ο τελευταίος, απαντώντας σε ερωτήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας Sport24.gr, ανέφερε πως «είναι τεράστια τιμή που θα βρίσκομαι στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Είναι η ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή».

Keywords
Τυχαία Θέματα