Κοζάνη: Μήνυση από συγγενείς για την καταστροφή του φακέλου του πατέρα του Κωστή Πολύζου!

13:51 7/6/2016 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΚοζάνη: Μήνυση από συγγενείς για την καταστροφή του φακέλου του πατέρα του Κωστή Πολύζου!Τρίτη, Ιούνιος 7, 2016 - 13:51

Μήνυση κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου Κοζάνης για δόλια καταστροφή δημόσιων εγγράφων και παράβαση καθήκοντος κατέθεσε μέσω του πληρεξούσιου συνηγόρου της η οικογένεια του βιολογικού πατέρα του άτυχου Κωστή Πολύζου, για τη δολοφονία του οποίου το 2011 στη Σιάτιστα Κοζάνης κατηγορούνται η μητέρα

του Δέσποινα Κουτσέγκου και ο πατριός του Χρήστος Ντιός.

Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ» αποκάλυψε ότι οι συγγενείς, ύστερα από έρευνα, διαπίστωσαν ότι ο φάκελος του νοσοκομείου με το ιστορικό θανάτου του Γιώργου Πολύζου (το 1997 σε ηλικία 42 χρόνων) δεν ήταν επαρκής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν υπόνοιες για τις πραγματικές συνθήκες υπό τις οποίες πέθανε.

Ενιωσε αδιαθεσία

Εκείνη τη μέρα ο πατέρας του 9χρονου τότε Κωστή ένιωσε αδιαθεσία. Μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, όπου διαγνώστηκε καρδιακό σοκ και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κοζάνης με χαμηλή πίεση. Εκεί υπέστη ανακοπή και άφησε την τελευταία πνοή του, δίχως να έχει ιστορικό κληρονομικότητας ή κάποιο παθολογικό ή καρδιολογικό πρόβλημα. Το νοσοκομείο εξέδωσε βεβαίωση θανάτου χωρίς να κάνει νεκροτομή και στον φάκελο του άτυχου 42χρονου βρέθηκαν δύο διαφορετικά ιατρικά έγγραφα: στο ένα αναγράφεται ως αιτία η ανακοπή καρδιάς και στο άλλο διαφορετική!

Οπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Αθανάσιος Τέλλιος, η εικόνα που δόθηκε από τη γιατρό η οποία τον εξέτασε στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που δόθηκε στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Ετσι, τις επόμενες μέρες θα κληθούν μάρτυρες να δώσουν ένορκες καταθέσεις. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι τα νοσοκομεία οφείλουν να κρατούν ακέραιους τους φακέλους για 20 χρόνια:

«Θεωρούμε πως ο ιατρικός φάκελος του Γιώργου Πολύζου καταστράφηκε πρόσφατα, μετά τη δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα κι όχι παλιότερα, όπως επικαλείται η διοίκηση του νοσοκομείου. Πιθανότατα κάποιος (από πρόθεση ή αμέλεια) δεν διενήργησε τότε νεκροτομή, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου. Θα ζητηθούν ποινικές ευθύνες, έστω και μετά από τόσα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή ο κ. Τέλλιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα