Οχήματα για Γκίνες!

14:01 4/8/2013 - Πηγή: Espresso

Τι κοινό μπορεί να έχει μια γιγάντια μπάλα του τένις, ένα τεράστιο μπέργκερ και μια extra large λεκάνη; Ολα τους διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας στις οδικές αρτηρίες, καθώς στην πραγματικότητα είναι χειροποίητα αυτοκίνητα που φέρουν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για να κυκλοφορούν κανονικά στον δρόμο.

Τα παράξενα οχήματα είναι έργα του Ινδού εφευρέτη Σουντχακάρ Γιαντάφ, ο οποίος έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός μέσα από το ασυνήθιστο αυτό χόμπι του. Λάτρης των αυτοκινήτων από την παιδική του ηλικία, άρχισε να σχεδιάζει δικά

του μοντέλα από τα δεκατέσσερά του και μέχρι σήμερα η συλλογή του αποτελείται από περίπου επτακόσια ευφάνταστα οχήματα, σε σχήματα όπως διπλό κρεβάτι, μπαστούνι του κρίκετ και ψηλοτάκουνη γόβα. Στην προσπάθειά του να τα στεγάσει κάπου δημιούργησε ένα μουσείο, το Sudha Cars Museum, όπου μπορεί όποιος θέλει να τα δει και να τα περιεργαστεί από κοντά. «Ο κόσμος αγαπάει τα αυτοκίνητα που φτιάχνω. Εχουμε περίπου χίλιους επισκέπτες την ημέρα» λέει ο ίδιος.

Το κόστος κατασκευής τους δεν υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ, καθώς κατά κύριο λόγο φτιάχνονται από ανακυκλωμένα σκουπίδια. Μετά την ολοκλήρωσή τους παρουσιάζονται σε εκθέσεις σε όλη τη χώρα και στη συνέχεια καταλήγουν στο μουσείο. «Κανένα δεν πωλείται. Είναι το πάθος μου και δεν θέλω να το εμπορευματοποιήσω. Δέχομαι πολλές παραγγελίες από διάφορων ειδών άτομα και κυρίως από γονείς για παιδικά πάρτι» αναφέρει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι δεν αντλεί έμπνευση από κάτι συγκεκριμένο. «Κατασκευάζω μονάχα ό,τι μου κάνει κέφι», λέει ο εκκεντρικός εφευρέτης.

Ακούραστος, εδώ και τριάντα χρόνια συνεχίζει να ασχολείται με το χόμπι του έχοντας τη στήριξη της οικογένειάς του. «Κάποιοι φαντάζονται ότι η οικογένειά μου θα ενοχλούνταν από τον χρόνο που ξοδεύω στα αυτοκίνητα, όμως η σύζυγός μου με στηρίζει πολύ. Με ενθαρρύνει μάλιστα να συνεχίσω να ασχολούμαι με το πάθος μου» εξηγεί ο Σουντχακάρ Γιαντάφ, ο οποίος δεν έχει συγκεκριμένο πλάνο για το μέλλον. Θα συνεχίσει να ασχολείται με το χόμπι του για όσο ακόμα έχει διάθεση και να αντλεί έμπνευση από διάφορα αντικείμενα της καθημερινότητας, της δικής του ή των οικείων του. Στόχος άλλωστε είναι να δημιουργεί αυτοκίνητα με τα οποία να μπορεί να ταυτιστεί ο περισσότερος κόσμος.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα