Οι μονάχες έκρυβαν μίζες εκατομμυρίων του υπουργού

ΚΟΣΜΟΣΟι μονάχες έκρυβαν μίζες εκατομμυρίων του υπουργούΠαρασκευή, Ιούλιος 22, 2016 - 18:06

Το «χέρι του θεού» χρησιμοποίησε υπουργός στην Αργεντινή για να κρύψει τις μίζες που τσέπωσε κατά τη θητεία του. Οχι φυσικά τον Μαραντόνα, αλλά καλόγριες μοναστηριού κοντά στο Μπουένος Αϊρες οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, τον βοηθούσαν να κρύψει χρήματα και κοσμήματα αξίας πάνω από 8.000.000 ευρώ στη μονή τους.

Η έρευνα για διαφθορά από τον νέο πρόεδρο της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι φαίνεται πως ανάγκασε τον πρώην υπουργό Δημοσίων Εργων Χοσέ Λόπεζ (φωτό) να κρύψει παράνομο χρήμα και κοσμήματα.

Σακούλες

με χρήματα

Τον Ιούνιο οι αστυνομικοί τον έπιασαν στα πράσα έξω από το μοναστήρι «Our Lady of the Rosary of Fatima», όταν κάποιες από τις μοναχές που δεν τον γνώριζαν ειδοποίησαν την αστυνομία ότι κάποιος πετάει σακούλες με χρήματα πάνω από τον μαντρότοιχο.

Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας έδειξαν ότι τον βοήθησαν τουλάχιστον δύο καλόγριες, ενώ πληροφορίες που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέρουν ότι συνεργάστηκε με τέσσερις μοναχές. Η αστυνομία έχει μέχρι στιγμής βρει στοιχεία για μία από αυτές, η οποία παραπέμπεται σε δίκη τον Αύγουστο, ενώ παράλληλα η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για τέσσερις καλόγριες.

Keywords
Τυχαία Θέματα