«Πόρτα» από ΣτΕ στους καναλάρχες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Πόρτα» από ΣτΕ στους καναλάρχεςΠέμπτη, Σεπτέμβριος 29, 2016 - 16:39

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων σχετικά με την πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις άδειες

Απορρίφθηκαν χθες από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει τηλεοπτικοί σταθμοί και καναλάρχες σχετικά με την πρώτη φάση του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων αδειών πανελλαδικής εμβέλειας. Ωστόσο, το σκεπτικό με το οποίο απορρίφθηκαν δεν δημοσιεύτηκε, αφήνοντας απορίες.

Τηλεοπτικοί σταθμοί και καναλάρχες στρέφονταν

κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριου Κρέτσου, με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες στον διαγωνισμό. Στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων είχαν κατατεθεί και 28 παρεμβάσεις, με τις οποίες στρέφονταν η μία κατά της άλλης οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι εταιρίες που έλαβαν άδεια αλλά και οι επιλαχούσες.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί η κρίσιμη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θα αποφανθεί κεκλεισμένων των θυρών σχετικά με τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Παράλληλα, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν την προηγούμενη Παρασκευή οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τον διαγωνισμό.

Στο μεταξύ, η συζήτηση των νέων αιτήσεων μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Star και ο Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου (ITV) κατά των αποφάσεων του κ. Κρέτσου ορίστηκε για τις 10 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα