Προς τι το μίσος και... ο αλληλοσπαραγμός;

14:57 6/7/2015 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZΠρος τι το μίσος και... ο αλληλοσπαραγμός;Δευτέρα, Ιούλιος 6, 2015 - 14:50

«Οχι» του Ψινάκη στο τριπάκι της διχόνοιας

«Προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός, προς τι η αλληλοεξόντωση!», φώναζε ο Χρήστος Τσαγανέας στην ταινία «Οι Γερμανοί ξανάρχονται». «Και πάμπτωχες και τσακωμένες; Δεν λέει» γράφει 67 χρόνια αργότερα ο Ηλίας Ψινάκης με αφορμή όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες με το δημοψήφισμα.

Ο

δήμαρχος Μαραθώνα ξεστόμισε ίσως την κορυφαία ατάκα των ημερών, για όλους εκείνους που «σκοτώνονται» στα social media και όχι μόνο, χωρισμένοι σε υποστηρικτές του «ναι» και του «όχι». «Ρε παιδιά, μην μπαίνετε στο τριπάκι της διχόνοιας. Οι τράπεζες κλείσανε, τα λεφτά τελειώσανε. Ψηφίστε ό,τι γουστάρετε και μη μανουριάζετε. Τη Δευτέρα θα είμαστε όλοι Ελληνες, ό,τι και να γίνει. Και πάμφτωχες και τσακωμένες; Δεν λέει», ήταν το εύστοχο σχόλιο του Ψινάκη στο Instagram -είναι άλλωστε ένα μέσο από το οποίο εκφράζει πολύ συχνά τις απόψεις του-, ενώ το συνόδευσε και με μια φωτογραφία. Σε αυτήν εικονίζονται ως σκιές ένας άνδρας και μια γυναίκα που περιμένουν να ψηφίσουν έξω από το παραβάν, το οποίο είναι η ελληνική σημαία. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ηλίας Ψινάκης τοποθετείται με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο επί των γεγονότων. «Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου είναι φορτώγκες, κανονικά δεν θα μ' ένοιαζε, αλλά ούτε στο Κάπρι θα πάω ούτε στην Ιμπιζα, θα μείνω στον Μαραθώνα, δεν μπορείς να αφήσεις έτσι τον κόσμο» είπε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Τρελό τρολάρισμα με το «ναι» του Sakis

Τι ήταν να ανεβάσει βίντεο ο Σάκης Ρουβάς στο facebook, με το οποίο πήρε θέση υπέρ του «ναι»; Εγινε ο χαμός στα social media.

Οι περισσότεροι αναρωτήθηκαν αν ο Ρουβάς ήξερε τι σήμαιναν οι στίχοι του «Αξιον Εστί» που είχε ερμηνεύσει πριν από περίπου δυο μήνες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Επίσης με αφορμή την αναφορά του καλλιτέχνη στα τρία παιδιά του, τα τρολ του διαδικτύου δημιούργησαν -ψεύτικο βέβαια- event, με τίτλο «Ερανος τροφίμων για τα παιδιά του Σάκη Ρουβά»! Το twitter, δε, πήρε... φωτιά! «Εχουμε θυμό, απογοήτευση, απελπισία γιατί έχουμε υποφέρει πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια με θυσίες που δεν απέδωσαν. Γιατί, παρά τις στερήσεις, βρεθήκαμε σήμερα στο χειρότερο σημείο αυτής της κρίσης» είπε ο Sakis και οι τουιτεράδες απάντησαν: «Ψηφίστε “όχι” μόνο και μόνο για να τρώει ο Ρουβάς μακαρόνια χωρίς κιμά» ή τρόλαραν ακόμη και το γνωστό σουξέ του κάνοντάς το «Θα σου κάνω μακαρόνια με 23% ΦΠΑ για να φας». «Ασε μας, ρε Χάρις Αλεξίου, που θα μας πεις να ψηφίσουμε “όχι”. Δεν ξέρει ο Ρουβάς και ξέρεις εσύ» ήταν μερικά ακόμη tweets.

Keywords
Τυχαία Θέματα