Πυρά Παπαγγελόπουλου κατά Αθανασίου για τις αποφυλακίσεις ναρκεμπόρων

16:40 1/8/2017 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΠυρά Παπαγγελόπουλου κατά Αθανασίου για τις αποφυλακίσεις ναρκεμπόρωνΤρίτη, Αύγουστος 1, 2017 - 16:40

Ευθείες βολές κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Αθανασίου εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με αφορμή την ανακοίνωσή του, που άφηνε αιχμές κατά του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για τις αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών με απονομή χάριτος.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», στο οποίο αναφερόταν ότι είχε υπογράψει για τις αποφυλακίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας

του, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είχε αναρωτηθεί: «Ποιος είναι αποκλειστικά αρμόδιος να απονέμει χάρη σε καταδίκους;»

«Πράξη αισχίστης δειλίας»

«Εκτός από μεγάλη απρέπεια, είναι πράξη αισχίστης δειλίας και απόδειξη μέγιστου πανικού η προσπάθεια του κ. Αθανασίου να εμπλέξει τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια σε απονομές χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών, που του εισηγήθηκε ο ίδιος ο κ. Αθανασίου. Ο κ. Αθανασίου ως πρώην υπουργός, πρώην ανώτατος δικαστής και πρώην πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, οφείλει και πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικός με τον ύπατο πολιτειακό θεσμό. Ελπίζω όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδίως η Νέα Δημοκρατία, να καταδικάσουν την ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Αθανασίου στο σύνολό της» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, που επισκέφθηκε την Κω για να επιθεωρήσει τις ζημιές στις εγκαταστάσεις του υπουργείου, δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο του ΔΣΑ Βασίλη Αλεξανδρή, που τον κατηγόρησε ότι σε συνέντευξή του «στράφηκε κατά των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, που εναντιώθηκαν στην υπονόμευση της θεσμικής υπόστασης της Δικαιοσύνης από εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας».

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα