Σφύριξε αλλά δεν «έληξε»!

Τέλος στα σενάρια περί αποχώρησής του από την ενεργό δράση βάζει ο Κερκυραίος ρέφερι Τάσος Κάκος. Ο διεθνής διαιτητής με τους φανατικούς υποστηρικτές αλλά και τους ορκισμένους εχθρούς (για τις επιδόσεις του μέσα στους αγωνιστικούς χώρους) είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να σφυρίζει ακόμη ένα χρόνο, κόντρα στις φήμες ότι το παιχνίδι Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ στις 2 Ιουνίου ήταν το τελευταίο του.

Η μεγάλη καριέρα

του άρχισε πριν από δεκαεπτά χρόνια, όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο στο νησί του, την Κέρκυρα, και αποφάσισε να φορέσει τη στολή του διαιτητή ανεβαίνοντας ένα-ένα τα σκαλιά της ιεραρχίας στο χώρο του. Σύμφωνα με τους διαιτητικούς κύκλους, του έχουν ασκηθεί πιέσεις να κρεμάσει την σφυρίχτρα του «εδώ και τώρα», αν και το όριο ηλικίας δεν τον έχει «πιάσει» ακόμη.

Ο ίδιος ωστόσο δεν είναι διατεθειμένος να κάνει το χατίρι όσων τον θέλουν εκτός διαιτησίας. Εχει αποφασίσει να σφυρίζει ακόμη ένα χρόνο και να αποσυρθεί από τα γήπεδα το καλοκαίρι του 2014, όταν θα είναι 44 ετών. Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας άλλωστε τον κάλεσε να βγάλει το φίδι από την τρύπα στα πλέι οφ, μετά την αποτυχημένη διαιτησία του Γιάχου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κι εκείνος ανταποκρίθηκε με επιτυχία σφυρίζοντας στους αγώνες Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 2-1, ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 1-0 και Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 0-0.

Ο πολυπράγμων Φαίακας

Ο Τάσος Κάκος είναι ένας «ισόβιος» αθλητής. Σε ηλικία 12 ετών άρχισε κάνοντας κωπηλασία στον Ναυτικό Ομιλο Κέρκυρας -από το 1982 μέχρι το 1987- κατακτώντας μάλιστα μια 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το 1987 έκανε στίβο (αποστάσεις) και στη συνέχεια έπαιξε ποδόσφαιρο σε κερκυραϊκές ομάδες, ήτοι σε Α.Ο. Κέρκυρα (σε Γ' και Δ' Εθνική), Κασσιώπη (στη Δ' Εθνική) Φαίακα (τοπικό πρωτάθλημα). Το καλοκαίρι του 1997 κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και έπιασε τη σφυρίχτρα. Το 2004 μπήκε στους πίνακες της Α' Εθνικής και το 2007 χρίστηκε διεθνής. Συνολικά έχει διαιτητεύσει 138 ματς στη μεγάλη κατηγορία και σε δεκαέξι ευρωπαϊκά ματς. Εχει αναδειχθεί τέσσερις συνεχείς χρονιές κορυφαίος διαιτητής στην Ελλάδα με την ψήφο των ποδοσφαιριστών. Για λόγους βιοπορισμού έχει κάνει αρκετά επαγγέλματα: οικοδόμος, ασφαλιστής, ταξιτζής και (εποχικός) πυροσβέστης.

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα