Σσσ, αρχίζει!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕΞΟΔΟΣΣσσ, αρχίζει!Παρασκευή, Ιούλιος 24, 2015 - 11:53

CINE ΘΗΣΕΙΟΝ

Στην περιοχή του Θησείου θα απολαύσετε την αγαπημένη σας ταινία στον -σύμφωνα με τους συντάκτες του αμερικανικού καναλιού CNN- «καλύτερο θερινό κινηματογράφο του κόσμου». Ενας τίτλος τιμής που του δόθηκε δίκαια, αν λάβει κανείς υπόψη τόσο το περιβάλλον με τη μοναδική θέα στην Ακρόπολη όσο και την ιστορία που κουβαλάει, καθώς το Cine Θησείον (Αποστόλου Παύλου 7) λειτουργεί αδιάκοπα από

το 1935! Εδώ θα δείτε αυστηρά επιλεγμένες ταινίες και αν είστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε κάποιο happening, όπως αυτό που είχε συμβεί πριν από μερικά χρόνια: κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ένας από τους θεατές έκανε πρόταση γάμου στην (τότε) κοπέλα του, με το σινεμά να έχει σηκωθεί όρθιο και να χειροκροτεί! Το μπαρ, τέλος, προσφέρει άφθονες επιλογές για τον σινεφίλ. Πέρα από αναψυκτικά, ποτά και σνακ, εδώ θα βρείτε φρεσκοψημένη σπιτική τυρόπιτα, γλυκό του κουταλιού και ποτό βύσσινο.

tip: Το εισιτήριο κοστίζει οκτώ ευρώ (κανονικό) και έξι ευρώ το φοιτητικό, το παιδικό και για όσους είναι άνω των 65 ετών. Λόγω της οικονομικής κρίσης όμως, από Δευτέρα μέχρι και Τετάρτη η γενική είσοδος είναι στα έξι ευρώ.

ΛΑΪΣ

Ενας από τους παλιότερους και πιο όμορφους κινηματογράφους της Αθήνας βρίσκεται στην ταράτσα του κτιρίου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 και Μεγ. Αλεξάνδρου). Η πορεία του Λαΐς χάνεται στα χρόνια, καθώς λειτουργούσε με την ίδια ονομασία ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '50, έκλεισε το 1975, για να ανοίξει και πάλι μόλις πριν από μερικά χρόνια, όταν η Ταινιοθήκη έψαχνε χώρο για να στεγαστεί. Το κτίριο βρέθηκε το 2008 και τότε πάρθηκε η απόφαση να επαναλειτουργήσει παράλληλα και ο θερινός κινηματογράφος. Πλήρως ανακαινισμένος, με εξαιρετικό ψηφιακό ήχο (5,1 dolby surround), εδώ βλέπεις (και κυρίως ακούς) την ταινία και το απολαμβάνεις. Στο συμπαθητικό μπαρ υπάρχουν από ποπκόρν, νάτσος και αναψυκτικά μέχρι ποτά και μπίρες, στις οποίες έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση: με μια γρήγορη ματιά μέτρησα περισσότερες από 15 διαφορετικές ετικέτες. Για θερινό σινεμά δεν είναι και λίγες!

tip: Το εισιτήριο κοστίζει επτά ευρώ (το κανονικό), ενώ ΑμεΑ, άνεργοι, δάσκαλοι και όσοι είναι άνω των 65 ετών πληρώνουν τέσσερα ευρώ.

«ΜΙΜΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ»

Ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος του Αμαρουσίου «Μίμης Φωτόπουλος» (Αγ. Κωνσταντίνου 40) σε έναν γνώριμο και φιλόξενο χώρο κάθε χρόνο από τα τέλη Μαΐου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου (καιρού επιτρέποντος) συντροφεύει τα καλοκαιρινά βράδια μας με νέες αλλά και παλαιότερες, αγαπημένες κινηματογραφικές παραγωγές.

Δίνοντας έμφαση πρωτίστως σε ταινίες πρώτης προβολής που ξεχωρίζουν, προσφέρει στους φίλους της έβδομης τέχνης μία δημοφιλή πρόταση ψυχαγωγίας.

Ο κινηματογράφος λειτουργεί από το 1996, αλλά ανακαινίζεται κάθε χρόνο, ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες του όλες τις ανέσεις, όπως τον ειδικό αντικουνουπικό ανεμιστήρα, πατέντα που ομολογώ ότι τη βρήκα απαραίτητη για τα ενοχλητικά «στούκας» του καλοκαιριού.

Η καντίνα του είναι πλήρης. Σε αυτή βρίσκεις από αναψυκτικά, ποτά, σνακ, πατατάκια, ποπκόρν μέχρι νάτσος και χοιρινά καλαμάκια.

tip: Το εισιτήριο κοστίζει πέντε ευρώ, ενώ με τρία ευρώ δικαίωμα εισόδου έχουν, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια και σύμφωνα με τις «οδηγίες» από τη δημοτική Αρχή, κατηγορίες όπως άνεργοι, ΑμεΑ, μαθητές, φοιτητές, στρατιωτικοί και πολύτεκνοι.

AΠΟ ΤΟΝ
ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα