Στα ύψη (και πάλι) η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο να δείχνει 39ºC

14:19 1/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτα ύψη (και πάλι) η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο να δείχνει 39ºC Δευτέρα, Αύγουστος 1, 2016 - 14:17

Στον... φούρνο μπαίνουν σήμερα Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Ιόνιο και Στερεά Ελλάδα, καθώς ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου! Υψηλές θερμοκρασίες θα καταγραφούν στη βόρεια Ελλάδα, όπου το θερμόμετρο θα δείχνει ως 37 βαθμούς, ενώ και η Αττική θα «ψηθεί» στους 36-37 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση τα ανατολικά προάστια,

όπου η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι κατά δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3-5 και στο Αιγαίο 4-6 μποφόρ.

Νεφώσεις

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η ζέστη θα επιμείνει και αύριο σε όλη τη χώρα, αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα πέσουν λίγες βροχές στα βόρεια ορεινά. Σχεδόν ίδια θα είναι η εικόνα και την Τετάρτη, με αίθριο καιρό στην Αττική, μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και ενισχυμένους βοριάδες 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου, με αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς και ουρές δεκάδων μέτρων στους σταθμούς διοδίων. Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, μόνο το Σάββατο πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας προς την Πελοπόννησο περισσότερα από 44.000 αυτοκίνητα, ενώ από τα διόδια Αφιδνών προς τη Λαμία πέρασαν περίπου 30.000 οχήματα. Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, λόγω καραμπόλας στην οποία ενεπλάκησαν ένα λεωφορείο, μία νταλίκα και πέντε Ι.Χ., με συνέπεια να τραυματιστεί ελαφρά ένα άτομο. Από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν το Σαββατοκύριακο 50 πλοία και άλλα 27 πλοία από το λιμάνι της Ραφήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα