ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

21:02 1/7/2019 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ «Espresso» κάνει dislike!ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Ευκλείδης ΤσακαλώτοςΔευτέρα, Ιούλιος 1, 2019 - 21:01

❱❱ Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές θυμήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι υπάρχει και η λεγόμενη «μεσαία τάξη».

Και όχι μόνο τη θυμήθηκε, αλλά θέλησε και να προασπίσει τα συμφέροντά της, λέγοντας πως τα κοινωνικά στρώματα αυτά «δεν έχουν πραγματικά κανένα συμφέρον να πάνε με τη νεοφιλελεύθερη παράταξη».

Δηλαδή,

λίγες ημέρες προτού στηθούν οι κάλπες, κάνει τα... γλυκά μάτια στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που στοχοποιήθηκαν και, από ραχοκοκαλιά της οικονομίας -όπως θεωρούνται-, σχεδόν... ενοχοποιήθηκαν.

Η ρητορική που χρησιμοποιούσαν τα τελευταία χρόνια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, σχεδόν καθιστούσε ενόχους όσους είχαν τολμήσει να στήσουν μια μικρομεσαία επιχείρηση, για την οποία όχι μόνο έπρεπε να πληρώνουν αδρά φόρους, αλλά και να απολογούνται γιατί τη διατηρούν. Αλλωστε, και ο ίδιος είχε παραδεχτεί πως η μεσαία τάξη υπερφορολογήθηκε επειδή δεν πατάχθηκε η φοροδιαφυγή.

Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του κ. Τσακαλώτου σε περυσινή ομιλία του, σε κομματική εκδήλωση στη Λέσβο.

«Είμαστε μια κυβέρνηση με ταξική μεροληψία. Παραδεχόμαστε ότι μεροληπτούμε ταξικά υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων» έλεγε τότε περήφανος στο κομματικό ακροατήριο.

Σήμερα, όμως, προκειμένου να αποτρέψει μια ήττα όσο περνάει από το χέρι του, κάνει «κόρτε» στη μεσαία τάξη και αφήνει κατά μέρος την... ταξική μεροληψία.

Ετσι, στον δρόμο για τις κάλπες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από «Ρομπέν των φτωχών» γίνεται «Ρομπέν των... μικρομεσαίων και της μεσαίας τάξης», που όμως «έφαγε πολύ ξύλο» επί υπουργίας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα