ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Γιώργος Κατρούγκαλος

16:31 8/1/2019 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ «Espresso» κάνει dislike!ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Γιώργος ΚατρούγκαλοςΤρίτη, Ιανουάριος 8, 2019 - 16:28

❱❱ Η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανιστεί καθησυχαστική απέναντι στις προκλήσεις της Αλβανίας, κάνοντας λόγο για υποχρέωσή της να σέβεται τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας...

... μετά την επιχείρηση παράνομων απαλλοτριώσεων, ωστόσο ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε... περί

ανέμων και υδάτων, όταν ρωτήθηκε πώς θα προστατευτούν οι περιουσίες των ομογενών της Βορείου Ηπείρου.

Σε έγγραφη απάντησή του σε σχετική ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας από την πλευρά της Αλβανίας «αποτελεί αδιαπραγμάτευτο όρο για την ευόδωση των ευρωπαϊκών προσδοκιών των Τιράνων», προειδοποιώντας ουσιαστικά την Αλβανία ότι, αν συνεχιστεί η υφαρπαγή των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών, τότε αναπόφευκτα θα παύσει η ευρωπαϊκή προοπτική της.

Πάντως, εκτός από τις λεκτικές συστάσεις, τις οποίες άλλωστε έχει εκφράσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μάλλον... χωλαίνει σε επίπεδο πράξεων, μια και ο κ. Κατρούγκαλος ισχυρίστηκε πως αντέδρασε «εγκαίρως και με αποφασιστικότητα» στην αλβανική πρόκληση, επικαλούμενος την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, την ενημέρωση εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας, αλλά και τις επιστολές σε Μογκερίνι και Χαν.

Ωστόσο, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας των ομογενών και τις κυρώσεις στην Αλβανία, που αιτήθηκε από την κυβέρνηση στην κοινοβουλευτική ερώτησή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο υπουργός Εξωτερικών έκανε πως... δεν άκουσε!

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΤΗ, ΣΕΝΤΡΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος,sti, sentra, giorgos katrougkalos