ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Γιώργος Κατρούγκαλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ «Espresso» κάνει dislike!ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Γιώργος ΚατρούγκαλοςΤρίτη, Ιούνιος 26, 2018 - 15:50

❱❱ Στο πλέον μοιραίο πρόσωπο για την πορεία και την κατάληξη της κυβέρνησης κινδυνεύει να μετατραπεί ο ιθύνων νους τής υπό εξέλιξη ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ο τέως υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο νόμος 4387 του 2016, ο οποίος φέρει την υπογραφή του, εφόσον ανατραπεί

δικαστικά -έστω και κατά ένα μεγάλο μέρος του-, δεν αποκλείεται να αποτελέσει την αρχή του τέλους των «φτηνών» φιεστών και των «άνοστων» χαμόγελων, που ακολούθησαν τη συμφωνία «θηλιά» για το ελληνικό χρέος.

Ο πάλαι ποτέ (προ 2015) αγαπημένος νομικός σύμβουλος των συνδικάτων έχει ήδη μετατραπεί σε persona non grata για ένα μεγάλο ποσοστό ασφαλισμένων και συνταξιούχων, οι οποίοι έπεσαν θύματα των υπέρογκων αυξήσεων στις εισφορές (κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες με μεσαία και υψηλά εισοδήματα) και των περικοπών που έγιναν στις συντάξεις (επικουρικές) τα πρώτα δύο χρόνια της «δεύτερης κυβέρνησης Αριστεράς».

Εφόσον το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει ότι είναι αντισυνταγματικές ορισμένες από τις πλέον βασικές αλλαγές που επιφέρει στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, τότε ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα γίνει το κόκκινο πανί ακόμη και για τους «συντρόφους» εντός του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κατρούγκαλος κινδυνεύει να αποτελέσει τον «αδύναμο κρίκο» της κυβέρνησης σε περίπτωση που το ΣτΕ δικαιώσει τις προσφυγές και «ξηλώσει» ολόκληρο ή ένα σημαντικό μέρος των αλλαγών του νόμου 4387/2016. Αν και μέχρι τώρα του τη χαρίζαμε δείχνοντάς του μόνο κίτρινη κάρτα, μια και την κοπάνησε νωρίς από το υπουργείο, πλέον βγαίνει... στη σέντρα και οδεύει για τα αποδυτήρια...

Γιώργος Κατρούγκαλος
Keywords
Τυχαία Θέματα