Στο Εφετείο ελπίζει τώρα η συζυγοκτόνος της Εύβοιας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτο Εφετείο ελπίζει τώρα η συζυγοκτόνος της ΕύβοιαςΔευτέρα, Δεκέμβριος 22, 2014 - 16:44

Αισιόδοξη ότι στο Εφετείο η εντολέας της θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση δηλώνει η Θεονύμφη Ροδανάκη, συνήγορος υπεράσπισης της 35χρονης Χρυσούλας Σάρρα, που καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη (και δύο ακόμη για παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία) για τη δολοφονία του συζύγου της στην Κάρυστο Εύβοιας. Η κυρία Ροδανάκη μιλώντας στην «Espresso» ανέφερε: «Δεν υπήρχε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον της, ούτε αίμα ούτε DNA

ούτε δαχτυλικό αποτύπωμα. Το δικαστήριο, λοιπόν, δεν χρησιμοποίησε τη θεμελιώδη αρχή, που είναι το "In dubio pro reo" (αθώα λόγω αμφιβολιών)».

Σύμφωνα με την ίδια, η 35χρονη έχει ήδη εκτίσει ένα χρόνο στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, το οποίο θα αφαιρεθεί από τη συνολική ποινή της: «Στο Εφετείο που θα γίνει στη Χαλκίδα μπορούμε να πετύχουμε λιγότερα χρόνια, ίσως και τα μισά από αυτά που της επιβλήθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θήβας, ενώ ευελπιστούμε ακόμα και σε αθώωση. Ελπίζω το Εφετείο να είναι σοφότερο στην κρίση του».

Τόνισε, επίσης, ότι η εντολέας της δεν μπορεί να ζει άλλο μακριά από τις κόρες που είχε αποκτήσει με τον άτυχο 45χρονο Κώστα Σάρρα, ηλικίας 15 και 13 ετών, οι οποίες ζουν με την οικογένεια της αδερφής της στην Αθήνα: «Είχα προσκομίσει στο δικαστήριο τα αριστεία τους, για να αποδείξω πόσο καλή μητέρα υπήρξε η 35χρονη και πόσο κοντά στα παιδιά της ήταν πάντα. Οι μικρές γνωρίζουν ότι η μητέρα τους είναι αθώα και τη θέλουν κοντά τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα