Ταξί με ψυχολόγο στη θέση του συνοδηγού!

ΚΟΣΜΟΣΤαξί με ψυχολόγο στη θέση του συνοδηγού! Παρασκευή, Οκτώβριος 31, 2014 - 16:45

Ποιος δεν έχει πιάσει κουβέντα με τον οδηγό ενός ταξί είτε στη διάρκεια μεγάλων διαδρομών είτε σε ένα μποτιλιάρισμα; Πόσοι ταξιτζήδες δεν δηλώνουν πως έχουν ακούσει τις πλέον απίθανες ιστορίες από πελάτες τους; Στη Σουηδία λοιπόν αποφασίστηκε ο άνθρωπος που θα ακούει τις ανθρώπινες ιστορίες να μην είναι ο οδηγός του ταξί - ή τουλάχιστον όχι μόνον αυτός.


Στο

πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος, δίπλα στον οδηγό θα κάθεται στο εξής ένας ψυχολόγος έτοιμος να ακούσει κάθε πρόβλημα και να προσφέρει τις επαγγελματικές υπηρεσίες του. Σχέσεις, κατάθλιψη λόγω του χειμώνα, οικονομικά αδιέξοδα είναι μόνον μερικά από τα προβλήματα στα οποία θα δίνουν απάντηση οι ψυχολόγοι που θα περιμένουν τους πελάτες των ταξί. Ολα αυτά μάλιστα θα προσφέρονται δωρεάν στους πελάτες (γεγονός πολύ σημαντικό, αφού οι ψυχολόγοι στη Σουηδία χρεώνουν ποσό που κυμαίνεται στα 165 ευρώ για κάθε ώρα συνεδρίας).


Το πρόγραμμα ξεκινά να εφαρμόζεται στη Στοκχόλμη από την εταιρία Stockholm Taxi και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Η ομάδα των ψυχολόγων που παίρνει μέρος πιστεύει ότι έχει την πρωτιά. Μάλιστα, όπως εξήγησαν, η ιδέα τούς γεννήθηκε όταν αντιλήφθηκαν ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να μοιράζονται προσωπικές σκέψεις και ανησυχίες με τους ταξιτζήδες. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρίας ταξί Ναταλία Σάντος, αποφάσισαν να δοκιμάσουν την «υπηρεσία ψυχολόγου» ύστερα από έρευνα που έδειξε πως το 70% των Σουηδών όταν βρίσκεται μέσα σε ταξί σκέφτεται τα προβλήματά του και συχνά το μυαλό του ταξιδεύει.

Κάτια Γιαπαλάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα