Θλίψη για τον σπουδαίο παραγωγό Γ. Σαμιώτη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΘλίψη για τον σπουδαίο παραγωγό Γ. ΣαμιώτηΤρίτη, Μάιος 24, 2016 - 15:44

Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο παραγωγό του κινηματογράφου Γιώργο Σαμιώτη (φωτό), που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή, είπαν χθες συγγενείς και φίλοι στο Νεκροταφείο το Κόκκινου Μύλου. Αντί για στεφάνια, o ίδιος είχε ζητήσει τα χρήματα να δοθούν στο Σπίτι του Ηθοποιού για τη στήριξη των ανθρώπων της τέχνης, που βρίσκονται σε ανάγκη. Ανθρωπος χαμηλών τόνων, για τον οποίο οι συνάδελφοί του είχαν πάντα τα καλύτερα λόγια

όχι μόνο για το έργο αλλά και για τον χαρακτήρα του, ο Σαμιώτης καταγόταν από γνωστή οικογένεια τεχνικών του σινεμά. Αδελφός του είναι ο Γιάννης Σαμιώτης, ο οποίος διακρίθηκε για τα σπέσιαλ εφέ του.

Ο Γιώργος Σαμιώτης ήταν ο παραγωγός του «Θηραϊκού όρθρου» (1967) των Σταύρου Τορνέ και Κώστα Σφήκα, αλλά και της πρώτης μεγάλης ασπρόμαυρης ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Αναπαράσταση» (1970). Στη συνέχεια και για πολλά χρόνια αυτός ο παθιασμένος άνθρωπος και γνώστης της αλφαβήτας του κινηματογράφου υπήρξε διευθυντής παραγωγών στη δημόσια τηλεόραση, όπου έβαλε την υπογραφή του σε αξιόλογες δουλειές, όπως είναι το «Ηχοι και Χρώματα της Πασχαλιάς και της Ανοιξης - Οδοιπορικό στη δυτική Θεσσαλία» (1986, σε σκηνοθεσία Χρήστου Ράλλη). Τα βήματά του στον χώρο ακολουθεί ο γιος του Διονύσης Σαμιώτης, ο οποίο είναι επίσης γνωστός κινηματογραφικός παραγωγός.

Keywords
Αναζητήσεις
samiotis γιωργοσ σινεμα
Τυχαία Θέματα