Την «έκλεψε» και θησαύρισε!

ΚΟΣΜΟΣΤην «έκλεψε» και θησαύρισε! Παρασκευή, Φεβρουάριος 15, 2019 - 20:46

❱❱ Κύπριος πήρε κρυφά από τη μητέρα του 34.000 ευρώ και έκανε περιουσία εκατομμυρίων

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Στα 17 του «έκλεψε» 34.000 ευρώ από τη μητέρα του για να αρχίσει τη δική του επιχείρηση από την κρεβατοκάμαρά του. Είκοσι δύο χρόνια αργότερα, ο Κύπριος Αντριου Μίχαελ έχει δημιουργήσει περιουσία περίπου 170.000.000 ευρώ στη Βρετανία, όπου, όταν δεν εργάζεται, διασκεδάζει διοργανώνοντας χλιδάτα πάρτι με διάσημους

καλεσμένους.

Ο 39χρονος, μιλώντας στην εκπομπή του BBC «The Boss», η οποία παρουσιάζει το προφίλ επιτυχημένων επιχειρηματιών, δήλωσε ότι γεννήθηκε στην Κύπρο, αλλά μεγάλωσε στο Τσέλτεναμ της Αγγλίας.

Το 1997, όταν ήταν 17 ετών, παρατήρησε ότι οι ιστοσελίδες φιλοξενίας e-mails επί πληρωμή απευθύνονταν μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις. Μαζί με συμμαθητή του δημιούργησε από την κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του την ιστοσελίδα Fasthosts, η οποία προσέφερε με το αζημίωτο e-mails σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις.

Χρειαζόταν όμως γρήγορο ίντερνετ, που εκείνη την εποχή σήμαινε ότι έπρεπε να γίνουν εργασίες αναβάθμισης στο σπίτι του, με κόστος 34.000 ευρώ. Οπως ομολόγησε ο Μίχαελ, πλήρωσε χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα της μητέρας του εν αγνοία της. Πρόσθεσε όμως ότι, όταν εκείνη το ανακάλυψε, τον συγχώρεσε.

Στο διαδίκτυο

Η Fasthosts γνώρισε μεγάλη επιτυχία και, εννέα χρόνια αργότερα, ο Μίχαελ την πούλησε αντί 69.600.000 ευρώ. Στη συνέχεια ίδρυσε και πούλησε αντί δεκάδων εκατομμυρίων την εταιρία αποθήκευσης δεδομένων στο διαδίκτυο Livedrive. Τώρα «τρέχει» με επιτυχία τη νέα διαδικτυακή εταιρία του Bark.com, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να «ενοικιάσει» επαγγελματίες, όπως υδραυλικούς, δασκάλους μουσικής και γυμναστές.

Οσο για το τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο του ο Μίχαελ, που είναι φίλος του Ρίτσαρντ Μπράνσον; Ηταν ξεκάθαρος. «Λατρεύω τα πάρτι» είπε, αποκαλύπτοντας ότι στις βραδιές που έχει διοργανώσει είχε καλεσμένους τις Sugababes, τους The Darkness και τις Girls Aloud, ενώ σε πάρτι γενεθλίων της κοπέλας του είχε τραγουδήσει ο Usher.

Keywords
Τυχαία Θέματα