Το «γαλλικό» φιλί κρύβει κινδύνους

ΥΓΕΙΑΤο «γαλλικό» φιλί κρύβει κινδύνουςΔευτέρα, Μάιος 13, 2019 - 19:16

❱❱ Το «γαλλικό» φιλί μπορεί να συμβάλει στη διάδοση της σεξουαλικά μεταδιδόμενης γονόρροιας.

Οπως διευκρίνισαν οι Αυστραλιανοί επιστήμονες, το αφροδίσιο αυτό μπορεί να μεταδοθεί και με το σάλιο.

«Σειρά από αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι η μετάδοση από τον φάρυγγα μπορεί να είναι πιο κοινή απ' ό,τι πιστευόταν» σχολίασαν ο καθηγητής Eric Chow και οι συνεργάτες του από το Monash University και το Melbourne Sexual Health

Centre στη σχετική δημοσίευσή τους. «Πολλές αναφορές τη δεκαετία του '70 δείχνουν ότι το φιλί είναι ένας τρόπος μετάδοσης της φαρυγγικής γονόρροιας, αλλά το φιλί ήταν πάντα παραγνωρισμένο ως παράγοντας κινδύνου» προσθέτουν.

Γονόρροια

Συγκεκριμένα, σε νέα έρευνα που έγινε στην Αυστραλία προέκυψε ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες είναι πιο πιθανό να έχουν το βακτήριο της γονόρροιας στον λαιμό τους και όχι στα γεννητικά τους όργανα, οπότε ο κίνδυνος μετάδοσής του είναι μεγαλύτερος με το φιλί παρά με το στοματικό σεξ. Η δημιουργία ειδικού αντισηπτικού διαλύματος θα μπορούσε να σκοτώσει το βακτήριο το οποίο μπορεί να προκαλέσει πονόλαιμο αλλά και οίδημα στους λεμφαδένες. Η έρευνα για τη φαρυγγική γονόρροια έρχεται σε μια περίοδο που έχουν εκφραστεί σοβαρές ανησυχίες για την ύπαρξη σούπερ στελεχών του βακτηρίου, τα οποία είναι πολύ ανθεκτικά στα φάρμακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα