«Τσίμπησαν» τον Γιάννη Δημητράκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Τσίμπησαν» τον Γιάννη ΔημητράκηΔευτέρα, Απρίλιος 28, 2014 - 15:22

Από συμπλοκές μεταξύ οπαδών και δυνάμεων των ΜΑΤ, δεκάδες συλλήψεις και τραυματισμούς φιλάθλων σημαδεύτηκε ο σαββατιάτικος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.
Λίγες

ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, ομάδα οπαδών του Παναθηναϊκού που συμμετείχε σε μηχανοκίνητη πορεία που μετέβαινε στο ΟΑΚΑ, πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων, με αποτέλεσμα την επέμβαση αστυνομικών της ομάδας Δέλτα που προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και του γνωστού αντιεξουσιαστή Γιάννη Δημητράκη, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης για τη συμμετοχή του στους «ληστές με τα μαύρα».
Την ίδια στιγμή, ακόμη μία μηχανοκίνητη πορεία οπαδών του Παναθηναϊκού που κατέβαινε τη λεωφόρο Κηφισίας με προορισμό το ΟΑΚΑ προσπάθησε να προσεγγίσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και συνεπλάκη με δυνάμεις της Αστυνομίας.

Φωτοβολίδα

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οπαδοί των «πρασίνων» πέταξαν φωτοβολίδα σε περιπολικό της Αστυνομίας που τυλίχτηκε στις φλόγες, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Επίθεση από κρανοφόρους δέχτηκε και μια παρέα φιλάθλων του ΠΑΟΚ που έπινε τον καφέ της στο Κολωνάκι. Το περιστατικό έληξε γρήγορα χάρη στην επέμβαση της Αστυνομίας.
Γεμάτη απρόοπτα ήταν και η κάθοδος των φιλάθλων του «Δικεφάλου του Βορρά» στην Αθήνα, αφού νωρίς το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκε καραμπόλα τεσσάρων πούλμαν στην εθνική οδό, έξω από το Βελεστίνο, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. Επίσης, επίθεση με πέτρες και βόμβα μολότοφ από περίπου είκοσι άτομα δέχτηκε ένα πούλμαν του ΠΑΟΚ στον Αγιο Κωνσταντίνο, λίγο έξω από τα Καμένα Βούρλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα θραύσματα των τζαμιών του λεωφορείου τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο.
Ακόμη, κατά τη διάρκεια έρευνας της Αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, στα γραφεία, στο κλιμακοστάσιο και σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται σύνδεσμος φιλάθλων του ΠΑΟΚ επί της οδού Πειραιώς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 βεγγαλικά, τρεις μεταλλικές ράβδοι, εκ των οποίων οι δύο πτυσσόμενες, τέσσερα διάφανα πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, δύο μαχαίρια, ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ και ένα κλομπ τύπου νουντσάκου. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των δύο υπευθύνων του συνδέσμου, ηλικίας 33 και 37 ετών.
Μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο και λίγο πριν από την έναρξη του τελικού, οι οπαδοί των δύο αντίπαλων ομάδων προχώρησαν σε ανταλλαγή φωτοβολίδων και κροτίδων, ενώ ομάδα οπαδών του Παναθηναϊκού συνεπλάκη με δυνάμεις των ΜΑΤ. Μικροσυμπλοκές οπαδών με δυνάμεις των ΜΑΤ σημειώθηκαν και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, όπου η Αστυνομία έκανε ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Η Αστυνομία προχώρησε σε 51 συλλήψεις και ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για κακούργημα σε δύο εξ αυτών με την κατηγορία της παράνομης κατοχής ναρκωτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα