Βέλη Μπελ για την Νταϊάνα: Ψεύτικη η σεμνότητά της!

ΚΟΣΜΟΣΒέλη Μπελ για την Νταϊάνα: Ψεύτικη η σεμνότητά της!Πέμπτη, Οκτώβριος 2, 2014 - 16:29

Με μπόλικο δηλητήριο αποδομεί τον μύθο της πριγκίπισσας Νταϊάνα πρώην σύμβουλος της Μάργκαρετ Θάτσερ, ο οποίος εμφανίζει τη λαίδη Ντι στα απομνημονεύματά του ως μια γυναίκα που «πουλούσε» το προφίλ της εύθραυστης και υποδυόταν τη σεμνή και ντροπαλή, την ίδια στιγμή που επέλεγε να φοράει αποκαλυπτικές μίνι φούστες.

Ο Τίμοθι Μπελ, «γκουρού» επικοινωνίας και σύμβουλος της σιδηράς κυρίας την εποχή που ήταν πρωθυπουργός, γράφει ότι γνώρισε το 1993 τη

Νταϊάνα, ενώ είχε ήδη «χτίσει μια ολόκληρη καριέρα ως τραγική φιγούρα, την οποία είχε δουλέψει με ανθρώπους των δημοσίων σχέσεων αλλά και πολύ ξύπνιους δικηγόρους». Ο Μπελ αποδίδει τη συμπεριφορά της λαίδης Ντι στο γεγονός ότι λάτρευε τα προνόμια του να είναι πριγκίπισσα της Ουαλίας αλλά όχι και τις ευθύνες.

«Οταν έγινε εμφανές ότι δεν μπορούσε να είναι πριγκίπισσα του Ντίσνεϊ συνέχεια, συμπεριφερόταν σαν μουτρωμένο κακομαθημένο» αναφέρει βιτριολικά ο Μπελ προσάπτοντάς της και σφάλματα ηθικής τάξης. Περιγράφει μια βραδιά που ενώ εμφανίστηκε σε ένα δείπνο με μια πολύ κοντή φούστα, στη συνέχεια καθόταν με ένα μαξιλάρι πάνω στα πόδια για να μην είναι αποκαλυπτική. «Αυτός ήταν ο τρόπος που φερόταν: ένα είδος προκλητικής ψευτοσυστολής, την οποία έβρισκα μάλλον απωθητική, επειδή ήταν εξόφθαλμα ενορχηστρωμένη» καταλήγει ο συγγραφέας.



Κατερίνα Νικολοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα