Βουτιά της θερμοκρασίας, με έντονες βροχές και καταιγίδες!

Τα «δόντια» του θα δείξει από σήμερα ο Νοέμβριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την πτώση της θερμοκρασίας, τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η έντονη κακοκαιρία των επόμενων ημερών οφείλεται σε έναν ισχυρό αντικυκλώνα με σχηματισμό «Ωμέγα», που αναπτύχθηκε αρχικά στη δυτική Ευρώπη. Τα έντονα φαινόμενα αρχικά θα εκδηλωθούν στο

Ιόνιο και τη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και πλημμυρικά φαινόμενα.

Ιδιαίτερη προσοχή, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, θα πρέπει να δοθεί στην Κέρκυρα από νωρίς το μεσημέρι, οπότε θα σημειωθούν ανατροφοδοτούμενες καταιγίδες, που είναι πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα. Τα φαινόμενα καθώς θα εισέρχονται στον δυτικό ηπειρωτικό κορμό της χώρας θα χάνουν από την ισχύ τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε τοπικό επίπεδο δεν είναι σε θέση να προκαλέσουν προβλήματα.

Στη Μακεδονία

Από τις βραδινές ώρες η κακοκαιρία θα επεκταθεί στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, ενώ από αύριο θα επηρεάσει την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Την Πέμπτη τα ισχυρά φαινόμενα θα απασχολήσουν την ανατολική και νότια χώρα, ενώ την Παρασκευή η κακοκαιρία θα πλήξει τα νότια θαλάσσια τμήματα, με τους θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο να φτάνουν ακόμη και τα 8 μποφόρ.

«Σημειώστε ότι ο Νοέμβριος στατιστικά είναι ο μήνας με τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» επισήμανε ο κ. Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο facebook, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους πολίτες των παραπάνω περιοχών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα