Ζιγκολό απατεώνας

COVER STORYΖιγκολό απατεώναςΣάββατο, Νοέμβριος 29, 2014 - 16:30

Πουλούσε έρωτα και όνειρα. Εταζε γάμο και παιδιά, μια ζωή βγαλμένη από παραμύθι, ενώ πρόσφερε ακόμα και τηλεφωνική «ικανοποίηση» σε ώριμες κυρίες της καλής κοινωνίας. Και όλες αυτές που αναζητούσαν έναν στοργικό σύντροφο έπεσαν τελικά στην παγίδα του ερωτύλου, καθώς τις έπεισε να τον εμπιστευτούν, πιστεύοντας ότι είχαν βρει τον ιδανικό άντρα! Ομως, κατέληξαν με άδειους τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και χρέη. Ο 56χρονος «ζιγκολό» -ένας αρκετά ευπαρουσίαστος άντρας- κατάφερε να εξαπατήσει τουλάχιστον τρεις γυναίκες, κατορθώνοντας να

τον ερωτευτούν παράφορα και αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία τα έκανε φύλλο και φτερό στα ζάρια!

Οπως κατήγγειλε ένα από τα θύματά του στην «Espresso», ο 56χρονος «ζιγκολό» Σταύρος Ν. όχι μόνο έπαιξε με τα συναισθήματά τους, αλλά τις άφησε ταπί και καθόλου... ψύχραιμες! Ο αδίστακτος ερωτύλος καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε φυλάκιση επτά ετών για τα αδικήματα της απάτης κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και συνήθεια, ωστόσο εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και ίσως συνεχίζει το «ψάρεμά» του. Και αυτό διότι, αν και από τις Αρχές αναζητείται ως φυγόποινος, φέρεται ότι συνεχίζει να διατηρεί λογαριασμό στο facebook και να ποστάρει ερωτικά μηνύματα και στίχους ποιημάτων!
Η 53χρονη Παρασκευή Κ., ένα από τα τουλάχιστον τρία θύματά του, άνοιξε την καρδιά της στην «Espresso» και αποκάλυψε πώς έπεσε στα δίχτυα του «ζιγκολό», ο οποίος την έπεισε ακόμα και να πάρει δάνεια ύψους 80.000 ευρώ, προκειμένου -όπως της έλεγε- να τον διευκολύνει πριν από τον... γάμο τους. «Η ιστορία μου με αυτόν τον άνθρωπο ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80. Τον είχα γνωρίσει σε μια βραδινή έξοδό μου και σιγά σιγά άρχισα να τον ερωτεύομαι. Μου είχε πει τότε ότι ήταν από αρκετά ευκατάστατη οικογένεια. Για περίπου έναν χρόνο βγαίναμε, μέχρι που εξαφανίστηκε! Οσο και αν έψαξα, δεν μπόρεσα να τον βρω πουθενά» περιγράφει η 53χρονη και προσθέτει: «Επειτα συνέχισα τη ζωή μου. Ομως, 20 χρόνια μετά ήρθε και πάλι στη ζωή μου! Ηταν 2006 όταν χτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού μου και ήταν ο Σταύρος. Μου είπε ότι είχε μετανιώσει που είχε φύγει ξαφνικά και ότι δεν με ξέχασε ποτέ: "Ησουν ό,τι καλύτερο μου είχε συμβεί!" μου είπε. Αρχισε να μου τηλεφωνεί καθημερινά και να μου στέλνει μηνύματα».

Σε ένα από τα εκατοντάδες (!) μηνύματα που έστειλε στο θύμα του, προκειμένου να κερδίσει την καρδιά και την εμπιστοσύνη του, έγραψε: «Κοριτσάκι μου, γυναίκα της ζωής μου, ξύπνησα όπως πάντα πρωί. Αλλά τώρα είναι πιο όμορφα, γιατί υπάρχεις και μου φέρεσαι τέλεια. Θα γίνουμε ένα ωραίο ζευγάρι, η σχέση μας θα βασίζεται στην ειλικρίνεια και στον σεβασμό. Σε αγαπώ και θα είμαστε για πάντα μαζί, έχεις τον λόγο της τιμής μου».

Σύμφωνα με την 53χρονη Παρασκευή Κ., όλα αυτά τα χρόνια ο ίδιος τής είπε ότι βρισκόταν στην Αμερική για δουλειές, ενώ της εκμυστηρεύτηκε ότι είχε μπλέξει με τον τζόγο. «Μάλιστα, μου αποκάλυψε ότι είχε παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα απεξάρτησης από το πάθος του! Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα, ήθελε να είμαστε και πάλι μαζί. Ηθελε, όπως μου έλεγε, να περάσει την υπόλοιπη ζωή του μαζί μου. Γοητεύτηκα, συγκινήθηκα και -δυστυχώς- τον πίστεψα» λέει η 53χρονη.

Επί έναν χρόνο οι δυο τους μιλούσαν καθημερινά στο τηλέφωνο. «Κάναμε ακόμη και τηλεφωνικό σεξ. Ομως, παρά τις πιέσεις μου να βρεθούμε από κοντά, αυτός πάντα έβρισκε μια δικαιολογία και με απέφευγε».

Δικογραφία

«Ηθελε -όπως μου έλεγε- να "καθαρίσει" από κάποια προβλήματα, προκειμένου να μου δοθεί ολοκληρωτικά» αποκαλύπτει η 53χρονη. Σύμφωνα με την ίδια, αλλά και όσα αναφέρει η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Σταύρου Ν., όταν ο ίδιος κατάλαβε ότι η γυναίκα τον είχε ερωτευτεί με πάθος, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του. «Αρχισε να κλαίγεται για χρήματα που του χρωστούσαν και να λέει απίστευτα ψέματα, για δήθεν επιχειρήσεις που είχε ανοίξει. Με διαβεβαίωνε ότι σκοπός του ήταν να με παντρευτεί. Πίστεψα στο όνειρο, τον λυπήθηκα και προχώρησα σε έκδοση διάφορων δανείων. Του έδωσα περισσότερα από 80.000 ευρώ! Μάλιστα, έβαζε τη δικηγόρο του να μου λέει πως σύντομα θα πάρω πίσω τα λεφτά μου, ενώ εξακολουθούσε να βρίσκει δικαιολογίες για να μη βρεθούμε από κοντά».

Οι παράλληλες σχέσεις, τα ψέματα και ο εθισμός στον τζόγο

Το όνειρο της 53χρονης Παρασκευής Κ. δεν κράτησε πολύ. Σύντομα πληροφορήθηκε ότι δεν ήταν η μόνη στην οποία ο 56χρονος ερωτύλος έταζε λαγούς με πετραχήλια! «Η συνάντησή μας δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αφού τον Αύγουστο του 2007 δέχτηκα ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα από τη 45χρονη Α.Μ, που μου είπε ότι ο άνθρωπος αυτός με κορόιδευε, έπαιζε τα λεφτά μου στον τζόγο και διατηρούσε ερωτική σχέση μαζί της! Μάλιστα, της είχε πει ότι ήταν παντρεμένος μαζί μου, ότι τον παραμελούσα, ότι με είχε εγκαταλείψει και ότι ήμουν χοντρή και άσχημη» λέει στην «Espresso» η 53χρονη.

Οταν κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απατεώνα, άρχισε να σκαλίζει τη ζωή του και τελικά ανακάλυψε ότι στα δίχτυα του δεν είχε πιάσει μόνο αυτή, αλλά συνολικά τρεις γυναίκες, από τις οποίες απέσπασε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Οταν όμως ο Σταύρος Ν. πληροφορήθηκε ότι οι γυναίκες είχαν κινηθεί δικαστικά εναντίον του, όχι μόνο δεν εξαφανίστηκε, αλλά άρχισε να τους στέλνει μηνύματα στο κινητό τηλέφωνό τους, τα οποία μάλιστα προσκομίστηκαν και στο δικαστήριο.

Κάποια από αυτά είναι άκρως υβριστικά, κάποια άλλα ερωτικά ή και πρόστυχα, σε μια προσπάθεια να τις μεταπείσει. Σε ορισμένα εξέφραζε και τη μεταμέλειά του! Πάντως τα τρία θύματά του πιστεύουν πως δεν είναι οι μόνες που εξαπατήθηκαν, αλλά υπάρχουν και άλλες γυναίκες οι οποίες -ίσως λόγω ντροπής ή φόβου- δεν τον κατήγγειλαν.

ΤΑ HOT ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΥ

Οταν ξαναθυμήθηκε την Παρασκευή Κ.
«Και σε είδα στη λεωφόρο ερχόμενος από κάτω. Πάντα είχα το νου μου όταν περνούσα... Είδα πως το εκκλησάκι ονομαζόταν Αγία Παρασκευή, θυμήθηκα εσένα έτσι αόριστα!!! Ετσι σου ξανατηλεφώνησα».

Και πρόταση γάμου
«Κοριτσάκι μου και γυναίκα μου, καλημέρα... Σκέφτομαι τα λόγια στοργής που μου λες... Νιώθω ασφαλής μαζί σου... Ποτέ δεν είχα μια γυναίκα αληθινά δίπλα μου. Σε ικετεύω να γίνεις η πρώτη και η αιώνια σύζυγός μου. Αυτή την πρόταση δεν την έχω κάνει ποτέ σε καμία, διότι με έβλεπαν επιδερμικά. Δεν είμαι τέλειος, αλλά προσπαθώ συνεχώς να είμαι καλύτερος και θα είσαι ευτυχισμένη και περήφανη για τον άντρα σου (...) Με σένα θα παραδοθώ σαν ένας αγριόγατος».

Γιατί δεν τη συναντούσε
«Επειδή ήμουν κουρασμένος και ήθελα να γυρίσω τον χρόνο πίσω για να εμφανιστώ μπροστά στο φαινόμενο Παρασκευή. Ε, είχα και βιολογικές ανάγκες... Κοινώς ξελαμπικάρισμα... Σου ζήτησα συγγνώμη».

Οταν εκείνη έμαθε την απάτη
«Ναι, παραδέχομαι ότι σου ζήτησα δανεικά για να μην ξεπέσω στους τοκογλύφους και δέχτηκες και τα δωράκια σου... Και άσε τα περί αθέτησης γάμου, ενώ εσύ γ... αριστερά και δεξιά».

Οταν κατέθεσε εναντίον του μήνυση και αγωγή
«Βλαμμένη, τα καταθέτω στο Παρακαταθηκών και Δανείων και στο δικαστήριο θα μου κλάσεις μια μάντρα αρχ... Ξέχασες πόσα είναι; Ή τα μαθηματικά τα τελείωσες, αν τα τελείωσες, για να μετράς τις ψ... που άρπαξες;»

Γιούλη Σταρίδα
Φωτό: Δημ. Γκολφομήτσος

Keywords
Τυχαία Θέματα