Ζήτησε να τον κρατήσουν 48 ώρες στη ζωή για να πάρει η γυναίκα του σύνταξη

15:54 5/8/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΖήτησε να τον κρατήσουν 48 ώρες στη ζωή για να πάρει η γυναίκα του σύνταξηΣάββατο, Αύγουστος 5, 2017 - 15:00

Δάκρυα στα μάτια φέρνει η αποκάλυψη της συγκλονιστικής ιστορίας ενός καρκινοπαθούς που, ενώ βρισκόταν στο κατώφλι του θανάτου, εκλιπαρούσε τους γιατρούς να τον κρατήσουν στη ζωή για ακόμη 48 ώρες, ώστε να προλάβει η σύζυγός του να θεμελιώσει δικαίωμα στη σύνταξή του!

Την απίστευτη υπόθεση, η οποία καταδεικνύει τις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει πλέον η ελληνική οικογένεια, αποκάλυψε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας ο υπεύθυνος δημοσίων

σχέσεων του συλλόγου ΑΞΙΑ Απόστολος Παπαπαρίσης.

Θέλοντας να καταδείξει ότι καθημερινά εκτυλίσσονται τραγωδίες σε οικογένειες, στις οποίες το πρόβλημα της επιβίωσης αυξάνει ακόμη περισσότερο την οδύνη από την απώλεια του συζύγου και πατέρα, ο Λαρισαίος απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας περιέγραψε την επιθανάτια αγωνία ενός στρατιωτικού από τα Τρίκαλα, ο οποίος χτυπήθηκε από τον καρκίνο: «Πάλευε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο για έξι μήνες. Γνώριζε ότι τις επόμενες ώρες, το πολύ μία δύο ημέρες, θα πέθαινε και σκέφθηκε τι θα γίνει η γυναίκα του, η μητέρα των παιδιών του, που ήθελε πέντε ημέρες για να γίνει 55 ετών! Αναρωτιέμαι, βέβαια, τι άνθρωποι γίναμε».

Ο στρατιωτικός παρακάλεσε τους γιατρούς να τον κρατήσουν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, για να μπορέσει να «στηρίξει» οικονομικά την οικογένειά του, που θα έπρεπε να διαχειριστεί και το βάρος της απώλειας. Η συγκλονιστική ιστορία αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας για χιλιάδες οικογένειες που, αν χάσουν τον άνθρωπό τους, κινδυνεύουν να χάσουν και τη σύνταξη, λόγω του νέου νόμου που δεν επιτρέπει τη χορήγησή της σε χήρες κάτω των 55 ετών! Παράλληλα, περιγράφει το οικονομικό αδιέξοδο που ανάγκασε έναν άνθρωπο να ζητήσει μια μικρή παράταση ζωής για να εξασφαλίσει τα προς το ζην στην οικογένειά του.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα