Μελομακάρονα

Υλικά

7 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι1 φλιτζάνι ηλιέλαιο1 φλιτζάνι ελαιόλαδο1/2 φλιτζάνι ζάχαρη1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιούξύσμα από 1 πορτοκάλι¼ του φλιτζανιού μπράντυ1 κουτ. του γλυκού
μπέικιν πάουντερ1 κουτ. του γλυκού σόδα1 κουτ. του γλυκού κανέλακαρυδόψιχα για το σερβίρισμα

για το σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια μέλι
1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού,
το ελαιόλαδο και το μπράντυ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι,
τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα.
Ενώνετε τα δύο μείγματα και τα ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να ξεκολάει απο τα χέρια.
Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη σε μέγεθος περίπου καρυδιού και πλάθετε τα μελομακάρονα.
Στρώνετε με αντικολλητική λαδόκολα ένα ρηχό ταψί και βάζετε τα μελομακάρονα με τη σειρά.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25 – 30 περίπου λεπτά.
Ετοιμάζετε στη συνέχεια το σιρόπι. Πλένετε το πορτοκάλι και το κόβετε στη μέση.
Βάζετε στη κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό, το μέλι, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και
βράζετε για 7 – 8 λεπτά.
Αφαιρείτε τον αφρό από την επιφάνεια και όταν βράσει, ρίχνετε μέσα τα μελομακάρονα
και τα αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με τριμμένη καρυδόψιχα.
Για περισσότερο μελωμένα μελομακάρονα, μπορείτε μετά το σιρόπιασμα να τα περιχύσετε
με λίγο μέλι.


Keywords
Τυχαία Θέματα
Μελομακάρονα,melomakarona
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές