Σαλάτα με πλιγούρι και ξερά φρούτα

σαλάτεςΥλικά: 1 φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κοτόπουλου½ φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές σταφίδες10-12 ξερά βερίκοκα1
φλιτζάνι του τσαγιού κύβους ανανά κονσέρβας1 ολόκληρο ξυλαράκι κανέλαςαλάτι-πιπέριΕκτέλεση:

Μουσκεύουμε σε χλιαρό νερό τα βερίκοκα και ψιλοκόβουμε τα μισά.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας από το σησαμέλαιο ή το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καυτερό πιπέρι και το ξύλο κανέλας για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το ζωμό του κοτόπουλου.

Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε το πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε το πλιγούρι να απορροφήσει το ζωμό και να φουσκώσει.

Στη σνέχεια ρίχνουμε τα φρούτα (τα υπόλοιπα βερίκοκα, τις σταφίδες, τον ανανά) μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το πηρούνι να αφρατέψει.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο και σερβίρουμε τη σαλάτα χλιαρή, σαν συνοδευτικό σε κρέας ή σαν πρώτο πιάτο.

0
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές