Ασκολύμπροι αυγολέμονο

10:10 5/4/2012 - Πηγή: Radicio

Ασκολύμπροι αυγολέμονο
Οι ασκολύμπροι είναι ένα άγριο λαχανικό που υπάρχει αυτοφυές σε όλη την Ελλάδα. Μοιάζει με αγκάθι και έχει κίτρινα άνθη. Σε κάποιες περιοχές καλλιεργείται, μιας και τρώγεται η νοστιμότατη ρίζα του και τα τρυφερά φύλλα. Εδώ μια υπέροχη συνταγή με αυγολέμονο.
5.0 αστέρια από 4 σέφ

Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 25 λεπτά | Σύνολο: 35 λεπτά
Συνταγή για: 4 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 254 θερμίδες | Λιπαρά:

19 γρ.

Υλικά συνταγής:
Καθαρισμένοι ασκολύμπροι: 1 κιλό
Ελαιόλαδο: 1/3 κούπας
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μεγάλο
Νερό: 1 - 1 1/2 κούπα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Αυγό: 1 μεγάλο
Λεμόνι: 1 μεγάλο, το χυμό

Οδηγίες:
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και μαραίνετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τους ασκολύμπρους και τους γυρίζετε 2 - 3 λεπτά στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν οι ρίζες, περίπου 20 λεπτά. Λίγο πριν τα σβήσετε, προσθέτετε αλατοπίπερο.
2. Χτυπάτε σε μπολ το αυγό. Προσθέτετε λίγο - λίγο το χυμό λεμονιού, ενώ εξακολουθείτε το χτύπημα. Τέλος προσθέτετε σιγά - σιγά, όσο περισσότερο ζωμό από το φαγητό μπορείτε, για να ζεσταθεί το αυγολέμονο και να μην σας κόψει το αυγό. Περιχύνετε το φαγητό με το αυγολέμονο και κουνάτε την κατσαρόλα να πάει παντού.
3. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Μαγειρεύτηκε στις 5 Απριλίου 2012 από την Luise


Δείτε εδώ:Λαχανόρυζο αυγολέμονο Πολύ νόστιμο φαγάκι για όσους αγαπάνε το λάχανο. Εύκολο...Συκώτι μοσχαρίσιο αυγολέμονο Νόστιμη συνταγή για συκώτι σούπα αυγολέμονο. Γίνεται εύκολα και...

Keywords
Αναζητήσεις
ασκόλυμπροι, λαχανορυζο αυγολεμονο θερμιδες
Τυχαία Θέματα
Ασκολύμπροι,askolybroi
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές