Πορτοκαλόφλουδες γλασέ

17:00 8/2/2012 - Πηγή: Radicio

Πορτοκαλόφλουδες γλασέ
Οι γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού γίνονται εύκολα και είναι νοστιμότατες. Ταιριάζουν σε πολλά γλυκά και ιδιαίτερα με σοκολάτα.
5.0 αστέρια από 3 σέφ

Προετοιμασία: 10 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα και στράγγισμα | Μαγείρεμα: 2 ώρες | Σύνολο: 2 ώρες και 10 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα και στράγγισμα
Συνταγή για: 24 κομμάτια

Διατροφικά στοιχεία για 1 κομμάτι
Θερμίδες: 64 θερμίδες | Λιπαρά: 0.3 γρ.

Υλικά συνταγής:

Χοντρόφλουδα πορτοκάλια: 6 μεγάλα αράντιστα
Νερό: 1 λίτρο
Ζάχαρη: 500 γρ.
Χυμό πορτοκαλιού: 100 ml

Οδηγίες:
1. Κόβετε το πάνω και το κάτω μέρος του πορτοκαλιού (το κοτσάνι και τον αφαλό) και χαράζετε την φλούδα στα τέσσερα. Την βγάζετε με προσοχή από το πορτοκάλι.
2. Βράζετε νερό σε κατσαρόλα και ζεματάτε τις φλούδες για 2 - 3 λεπτά. Τις στραγγίζετε. Ξαναβράζετε νερό και ξαναζεματάτε τις φλούδες. Τις ξαναστραγγίζετε.
3. Βάζετε σε κατσαρόλα το 1 λίτρο νερό, τη ζάχαρη και το χυμό και τη βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και όταν βράσει, βάζετε και τις φλούδες. Τις σιγοβράζετε για 1,5 περίπου ώρα να μαλακώσουν καλά. Σβήνετε την φωτιά και τις αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι.
4. Βγάζετε τις φλούδες από το σιρόπι και τις βάζετε σε σχάρα να στραγγίξουν όλη νύχτα. Την επομένη τις φυλάτε σε γυάλα ή μπολ στο ψυγείο.

Μαγειρεύτηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2012 από την Luise


Δείτε εδώ:Κέικ απλό με φρούτα γλασέ Πολύ εύκολο και γρήγορο κέικ με φρούτα γλασέ που...Χαλβάς σιμιγδαλένιος Το πασίγνωστο νηστίσιμο γλυκό, ο χαλβάς με σιμιγδάλι, με...

Keywords
Αναζητήσεις
konfi portokali parliaros, πορτοκαλι γλασε παρλιαροσ
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές