Τούρτα ροδάκινο

12:02 5/9/2012 - Πηγή: Radicio

Τούρτα ροδάκινο
Ελαφριά και αφράτη τούρτα με ροδάκινο και σαντιγί. Μπορεί, εκτός από ροδάκινα, να γίνει με οποιοδήποτε φρούτο κομπόστα σας αρέσει.
5.0 αστέρια από 5 σέφ

Προετοιμασία: 40 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 35 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα 15 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα
Συνταγή για: 16 κομμάτια

Διατροφικά στοιχεία για 1 κομμάτι
Θερμίδες: 287 θερμίδες | Λιπαρά: 18 γρ.

Υλικά συνταγής για το παντεσπάνι:
Αυγά: 6 μεγάλα
Ζάχαρη: 150 γρ.
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι τσαγιού

(ή 2 βανιλίνες)
Αλάτι: 6 γρ.
Αλεύρι: 180 γρ.
Κορν φλάουρ: 30 γρ.
Ηλιέλαιο: 45 ml
Γάλα: 45 ml
Υλικά συνταγής για την επικάλυψη:
Κρέμα γάλακτος: 600 ml (35% λιπαρά)
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι τσαγιού (ή 2 βανιλίνες)
Άχνη ζάχαρη: 50 γρ. (ή περισσότερη αν την θέλετε πιο γλυκιά)
Κομπόστα ροδάκινο: 1 μεγάλη
Σναπς ή λικέρ ροδάκινο: 30 ml (προαιρετικό)

Οδηγίες:
1. Βουτυρώνετε ένα ταψί 24 - 26 εκ. και το στρώνετε στον πάτο και τα τοιχώματα με λαδόχαρτο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτετε την βανίλια και χαμηλώνετε την ταχύτητα. Χτυπάτε για άλλα 2 λεπτά.
3. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι και τα προσθέτετε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύετε απαλά να αναμειχθούν.
4. Παίρνετε το 1/4 περίπου από την ζύμη σε μπολάκι και προσθέτετε το ηλιέλαιο. Ανακατεύετε να αναμειχθεί καλά και την ξαναγυρίζετε πίσω στην υπόλοιπη ζύμη. Προσθέτετε και το γάλα και ανακατεύετε με προσοχή να αναμειχθούν.
5. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάσατε. Το ψήνετε στο φούρνο για 30 - 35 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσει.
6. Στραγγίζετε το ροδάκινο και κρατάτε 3/4 της κούπας από το σιρόπι του. Προσθέτετε στο σιρόπι το ποτό (αν η τούρτα είναι για παιδιά, καλύτερα να παραλείψετε το ποτό). Κόβετε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες.
7. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και την βανίλια σε σαντιγί. Την φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.
8. Όταν το παντεσπάνι κρυώσει εντελώς, το κόβετε οριζόντια σε 2 δίσκους. Βάζετε τον ένα σε τουρτιέρα και τον ραντίζετε με το μισό σιρόπι. Από πάνω απλώνετε το 1/4 από τη σαντιγί και τα 2/3 από τα ροδάκινα. Απλώνετε άλλο 1/4 σαντιγί και καλύπτετε με τον 2ο δίσκο. Ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι.
6. Καλύπτετε την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί και διακοσμείτε με τα υπόλοιπα ροδάκινα.

Μαγειρεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 από την Luise

Οι επισκέπτες ψάχνουν εδώ για μπουφες παιδια.


Δείτε εδώ:Τούρτα φράουλα Μια υπέροχη ανοιξιάτικη τούρτα, με ανάλαφρη γεύση φράουλας και...Τούρτα σοκολάτα Εύκολη τούρτα σοκολάτα, με σοκολατένιο, ζουμερό παντεσπάνι και αφράτη,...

Keywords
Αναζητήσεις
τουρτα ροδακινο, τουρτα με ροδακινα
Τυχαία Θέματα
Τούρτα,tourta