Τυρόψωμο γεμιστό

17:31 17/5/2012 - Πηγή: Radicio

Τυρόψωμο γεμιστό
Γευστικότατο γεμιστό τυρόψωμο, με μανιτάρια και μπέικον. Υπέροχο για το πρωινό ή σαν σνακ στο σχολείο, τη δουλειά την εκδρομή.
5.0 αστέρια από 4 σέφ

Προετοιμασία: 30 λεπτά και ο χρόνος για το φούσκωμα | Μαγείρεμα: 30 λεπτά | Σύνολο: 60 λεπτά και ο χρόνος για το φούσκωμα
Συνταγή για: 12 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 505 θερμίδες | Λιπαρά: 11 γρ.

Υλικά συνταγής για την ζύμη:
Αλεύρι: 3 1/2 κούπες
Τριμμένο

κασέρι: 3/4 κούπας
Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ξερή μαγιά: 1 συσκευασία (7 γρ.)
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας
Χλιαρό νερό: 1 1/4 - 1 1/2 κούπα
Υλικά συνταγής για την γέμιση:
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας
Ψιλοκομμένα μανιτάρια: 250 γρ.
Ψιλοκομμένο μπέικον: 4 φέτες
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Τριμμένο κασέρι: 1/2 κούπα

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, την μαγιά και το τυρί. Κάνετε στο κέντρο για λακκούβα και προσθέτετε το ελαιόλαδο και 1 και 1/4 κούπας νερό. Ζυμώνετε ελαφρά κι αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη, προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό. Βγάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την ζυμώνετε για 10 λεπτά. Την μαζεύετε μπάλα και την βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο μπολ. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 70 περίπου λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το μπέικον και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά των μανιταριών. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσουν.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο ψησίματος.
4. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, αδειάζετε τη ζύμη και την ανοίγετε με τα χέρια σας ή με πλάστη σε ορθογώνιο φύλλο, 30 Χ 35 εκ. περίπου. Ανακατεύετε το τριμμένο τυρί με τα μανιτάρια και απλώνετε τη γέμιση πάνω στο φύλλο. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό και το βάζετε στο ταψί.
5. Χαράζετε το τυρόψωμο, σε βάθος περίπου 1 εκ, ανά 2 - 3 εκ. απόσταση και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, να ροδίσει καλά. Το βγάζετε και το αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία του.
6. Το σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε φέτες.

Μαγειρεύτηκε στις 17 Μαΐου 2012 από την Luise


Δείτε εδώ:Εύκολο τυρόψωμο με μπύρα Νοστιμότατο ψωμί με τυρί και μπύρα. Γίνεται στη στιγμή...Ψωμί γεμιστό με σπανάκι και φέτα Εύκολη συνταγή για ψωμί γεμιστό με φέτα και σπανάκι,...

Keywords
Αναζητήσεις
τυροψωμο με φετα θερμιδες, ψωμι γεμιστο με σπανακι θερμιδες
Τυχαία Θέματα
Τυρόψωμο,tyropsomo
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές