Χοιρινες μπριζολες μαριναρισμενες με μπυρα και τυρενια σαλτσα

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
1 μπουκάλι ξανθή μπύρα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι λευκό τυρί τσένταρ τριμμένο, ή μπλε τυρί τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα

καρύδια, ψημένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
Φρέσκα κλωναράκια αρωματικών βοτάνων (προαιρετικό)

Εκτέλεση:


Τοποθετούμε τις χοιρινές μπριζόλες σε μια πλαστική σακούλα και τα βάζουμε σε ένα πολύ μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μπύρα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και το περιχύνουμε στις μπριζόλες. Σφραγίζουμε τη σακούλα και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι 24 ώρες, γυρίζοντας τη τσάντα περιστασιακά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τις χοιρινές μπριζόλες, απορρίπτοντας τη μαρινάδα.
Ψήνουμε στη σχάρα τις μπριζόλες για 35 με 40 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί το τυρί, τα καρύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το υπόλοιπο πιπέρι. Περιχύνουμε τις μπριζόλες με το μίγμα. Συνεχίζουμε να ψήνουμε στη σχάρα για 2 έως 3 λεπτά ή περισσότερο μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρουμε με φρέσκα αρωματικά. Καλή Όρεξη!

Keywords
Αναζητήσεις
χοιρινες μπριζολες με μπυρα, μπριζολες στον φουρνο μαριναρισμενες με μπυρα
Τυχαία Θέματα