Φαρφαλες με κρεμωδη σαλτσα κοτοπουλου και μπεικον

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και κόκκαλα, κομμένα σε λωρίδες.
5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
300 ml κρέμα γάλακτος
450 γραμ. ζυμαρικά Farfalle
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
200γραμ. τυρί τσένταρ ή παρμεζάνα, τριμμένη, συν έξτρα για το γαρνίρισμα
Αλάτι και φρεσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για αλ τεντε, και τα στραγγίζουμε.
Σε

ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και το μπέικον. Τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί εσωτερικά. Προσθέτουμε τότε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.
Ανακινούμε το τηγάνι ώσπου να ζεσταθεί η κρέμα, και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Περιχύνουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά με τη κρεμώδη σάλτσα κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά.
Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε τα ζυμαρικά μας με τριμμένο τυρί τσένταρ ή παρμεζάνα και ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού, και προσφέρουμε έξτρα τριμμένο τυρί σε ατομικά μπολάκια. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο τιραμισου. Καλή Όρεξη!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φαρφαλες,farfales