Κεφτεδακια Ταϋλανδεζικα

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

500γρ. κιμά χοιρινό
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
1 χούφτα μεγάλη κολίανδρο πολύ ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας πάστα κόκκινου κάρυ (Θαϊλανδέζικο)
1/2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα ψαριού (fish sauce)
Αλάτι
Πιπέρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδακια (εκτός από το

σπορέλαιο) μεσα σε ένα μπολ και ζυμώνουμε με τα χέρια για να ενωθούν. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πλάθουμε με την ζύμη μας 12-15 κεφτεδακια και αν θέλουμε τα περνάμε από λίγο αλεύρι για να είναι πιο εύκολο το τηγάνισμα τους.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδακια για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αν θέλετε αντί να τηγανίσετε τα κεφτεδακια μπορείτε να τα πλάσετε και σε μικρα μπιφτεκια και να τα ψήσετε στα κάρβουνα προσαρμόζοντας τον χρόνο ψησίματος τους ανάλογα με την θερμοκρασία της σχάρας σας.
Σερβίρετε τα κεφτεδακια σας συνοδευοντας με μία δροσερή αγγουροσαλάτα, λίγη γλυκιά σάλτσα τσιλι και λίγο χυμό λαιμ. Καλή Όρεξη!

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές