Κοτοπουλο γεμιστο με λιαστες ντοματες και πρασινες ελιες

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα ή κόκκαλα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-1/2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
1-1/2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/4 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια
1/4 φλιτζάνι

πράσινες ελιές, χωρίς το κουκούτσι
1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σαφράν (Κρόκος Κοζάνης)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC
Διαλύουμε το σαφράν σε δύο κουταλάκια του γλυκού ζεστό νερό.
Χτυπάμε στο μίξερ το διαλυμένο σαφράν, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, το κόκκινο πιπέρι, το σκόρδο, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές και τον μαϊντανό. Τα χτυπάμε όλα μαζί, ώστε να σχηματιστεί μια χοντροκομμένη γέμιση.
Χτυπάμε τα στήθη του κοτόπουλο με ένα σφυράκι κουζίνας, ώστε να λεπτύνουν αρκετά. Τα αλατοπιπερώνουμε, και τοποθετούμε στο κέντρο 1-2 κουταλιές της σούπας από το μίγμα της γέμισης.
Κλείνουμε σε ρολό και ασφαλίζουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες.
Ψήνουμε τα ρολά μας περίπου 30 λεπτά. Τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, και σερβίρουμε. Καλή Όρεξη!

Keywords
Τυχαία Θέματα