Ριζοτο με πεστο βασιλικου

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 6 ατομα

Υλικά:

1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
4 φλιτζάνια έτοιμος ζωμός λαχανικών
1/4 φλιτζάνι αρακάς, βρασμένος
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Για το πέστο βασιλικού:
1

φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρια
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε πρώτα το πέστο βασιλικού:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι για 1-2 λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το βασιλικό και λίγο αλάτι. Αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο, κρεμώδες μίγμα.
Για να φτιάξουμε το ριζότο, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Τα σοτάρουμε για μισό λεπτό περίπου. Προσθέτουμε και το ρύζι, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Αρχίζουμε και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, μισό φλιτζάνι κάθε φορά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις ο ζωμός απορροφάται εντελώς, τότε ρίχνουμε το επόμενο μισό φλιτζάνι. Λίγο πριν ρίξουμε και το τελευταίο μισό φλιτζάνι του ζωμού, ρίχνουμε και τον αρακά. Ρίχνουμε και το τελευταίο μισό φλιτζάνι του ζωμού, το πέστο βασιλικού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε το ριζότο μας αμέσως, πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Καλή Όρεξη!

Keywords
Αναζητήσεις
ριζοτο με πεστο βασιλικου, ρυζοτο με ροκφορ
Τυχαία Θέματα