Ξιφιας κοκκινιστος με παπρικα

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό ξιφίας
Λίγο αλάτι
Λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1/4 φλιτζάνι ψημένα κουκουνάρια
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
2 φλιτζάνια χυμός ντομάτας κονκασέ
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
Λίγο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε την πέτσα από το ξιφία και τον κόβουμε σε κύβους. Αλατίζουμε το ψάρι και το αλευρώνουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ώστε να χωράει όλα τα κομμάτια του ξιφία σε μία στρώση, και αφήνουμε το ψάρι να τηγανιστεί καλά και από τις δύο πλευρές.
Όταν ο ξιφίας μας έχει ψηθεί, τον βγάζουμε από το τηγάνι και τον τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε ελάχιστα τις φέτες σκόρδου και προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό, το λευκό κρασί, το κουκουνάρι και την πάπρικα.
Ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το ψάρι. Ανακινώντας συχνά-πυκνά το τηγάνι μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα (15-20 λεπτά).
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό, πασπαλίζοντάς το με λίγο ακόμα φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή Όρεξη!
Tip: Αντί για ξιφία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο λευκό ψάρι της αρεσκείας μας, όπως βακαλάο, λαυράκι κλπ.

Keywords
Αναζητήσεις
xifias tiganitos, ξιφιας τηγανητος
Τυχαία Θέματα
Ξιφιας,xifias