Δίχρωμη τούρτα σοκολάτα - καφέ

Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολη είναι αυτή η φίνα και νόστιμη τούρτα. Αν δεν αγαπάτε ιδιαιτέρως τη γεύση του καφέ, μπορείτε να αρωματίσετε την κρέμα με ό,τι άλλο θέλετε ή να την αφήσετε και σκέτη.

ΔιαδικασίαΒάση: Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Ίσως χρειαστεί να το κάνουμε σε δόσεις γιατί δεν χωράνε όλα μαζί. Μεταφέρουμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Ακουμπάμε ένα ψηλό τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. πάνω σε μια πιατέλα και αδειάζουμε μέσα

το μείγμα του μπισκότου. Το απλώνουμε να πάει παντού, πιέζοντάς το, παράλληλα προς τα κάτω, ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση.

Μους σοκολάτα: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και το γάλα σε ένα μπρίκι. Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένα λείο, ομοιογενές μείγμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος και να είναι χλιαρό. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Αδειάζουμε τη μους πάνω από την μπισκοτένια βάση και βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο, όσο ετοιμάζουμε την κρέμα καφέ.

Κρέμα καφέ: Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός ή με τον αυγοδάρτη, μέχρι να προκύψει ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα. Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και αδειάζουμε μέσα την κρέμα. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε (για τουλάχιστον 2 ώρες).

Συμβουλή Αν το τσέρκι μας δεν είναι ψηλό, κάνουμε τη μισή δόση για κρέμα καφέ, αλλά θα βγει λίγο πιο κοντή η τούρτα μας. Εναλλακτικά, ντύνουμε περιφερειακά το τσέρκι με ένα φύλλο λαδόκολλας που να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματά του, ώστε να του δίνει περισσότερο ύψος (η λαδόκολλα θα μπει μέσα από τα τοιχώματα).

Keywords
Αναζητήσεις
ινδοκαρυδα με σοκολατα, καστανα συνταγες
Τυχαία Θέματα