Εδώ τα καλά ρυζόγαλα

Κάθε φορά η ίδια ιστορία:

 

-Δεν μου αρέσει το ρυζόγαλο.

-Είναι που δεν έχεις δοκιμάσεις της μαμάς μου.

 

Όπου «μαμά», βλέπε θεία/αδερφή/γιαγιά/ένας δήθεν εξαιρετικός φούρνος/μια γειτόνισσα που φημίζεται για τα γλυκά της/ένα γαλακτοπωλείο σε μια βουνοκορφή στην άλλη άκρη της Ελλάδας... Κάπως έτσι έχω καταλήξει, από ντροπή, να δοκιμάζω κάθε προτεινόμενη εκδοχή και έχω σχηματίσει και άποψη για το πώς πρέπει να είναι ένα καλό ρυζόγαλο. Αν θέλετε το πιστεύετε, αλλά αυτό της φάρμας Κουκάκη βάζει κάτω

όλα όσα μου έχουν σερβίρει κατά καιρούς. Καταρχήν δίνει άλλη αίσθηση το κεραμικό μπολάκι μέσα στο οποίο κυκλοφορεί. Δεν «ανάβει» τόσο εύκολα όσο το πλαστικό και διατηρεί το περιεχόμενο δροσερό. Η κρέμα του είναι σχεδόν ρευστή, πράγμα που ίσως άλλοι θεωρήσουν αποτυχία, γιατί προτιμούν το ρύζι με το γάλα να είναι δεμένα σε ένα οργανικό σύνολο που θυμίζει πηγμένη, σφιχτή κρέμα. Εγώ προτιμώ όμως αυτήν την φίνα, απαλή υφή, με τον κόκκο του ρυζιού να παραμένει χοντρός και τραγανός και όχι σαν λαπάς.

 

Το ρυζόγαλο «Ρούμελη» του τυροκομείου Ίναχος, παρότι ανήκει σε διαφορετική σχολή (δηλαδή είναι σφιχτό, με μαλακό το ρύζι), δεν είναι διόλου άσχημο. Λιγότερο γλυκό από το προηγούμενο, με άρωμα βανίλιας και μια ελαφριά πέτσα στην επιφάνεια, θυμίζει τις παιδικές κρέμες από άνθος αραβοσίτου και αυτή η απροσποίητη αίσθηση είναι που του προσδίδει αξία.

 

Εμείς τα βρήκαμε στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1, Αθήνα, 210-32.34.612.), αλλά πωλούνται και σε αρκετούς φούρνους, μπακάλικα, κρεοπωλεία, τυροπωλεία και ντελικατέσεν. Ειδικά για το ρυζόγαλο του Ίναχου, μπορείτε να το προμηθευτείτε και από τα πρατήρια του τυρoκομείου στην Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους παραγωγούς: Φάρμα Κουκάκη, τηλ. 23410-94.455. / Ίναχος, τηλ. 210-26.93.311.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εδώ,edo
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές