Εύκολα, γιορτινά κοκτέιλ

Ως καλοί οικοδεσπότες φροντίζουμε το κέφι να… ρέει άφθονο, σερβίροντας απλά κοκτέιλ που θα φτιάξουμε μόνοι μας.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να φτιάξουμε ένα επιτυχημένο κοκτέιλ, ούτε μεζούρες, σέικερ και άλλα εργαλεία. Αρκεί να έχουμε συνταγές μετρημένες και σωστές. Εμείς ρωτήσαμε φίλους και ειδικούς, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε πέντε από τα πιο εύκολα κοκτέιλ που θα πιείτε ποτέ, με ποτά που οι περισσότεροι έχουν στο σπίτι τους ή μπορούν εύκολα να βρουν ακόμη και στο σούπερ

μάρκετ. Καθεμία συνταγή είναι υπολογισμένη για 1 ποτήρι, οπότε εσείς μπορείτε να αυξήσετε τη δόσολογία ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων σας. Το είδος του ποτηριού προσδιορίζεται σε κάθε συνταγή.

 

Αpple champagne

Γεμίζουμε ένα μακρόστενο ποτήρι της σαμπάνιας κατά το 1/4 με λικέρ μήλο, απογεμίζουμε με σαμπάνια και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και φετάκια από πράσινο μήλο, με τη φλούδα τους (προηγουμένως, έχουμε φροντίσει να τα πλύνουμε πολύ καλά). Ο αξεπέραστος συνδυασμός μήλου-κανέλας είναι ήδη δοκιμασμένος σε γλυκά όπως η μηλόπιτα.

 

Μαστίχα lemon drop

Γεμίζουμε ένα ποτήρι του νερού ή ένα μακρόστενο ποτήρι της σαμπάνιας κατά το 1/3 με λικέρ μαστίχα, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και απογεμίζουμε το ποτήρι με σόδα ή ανθρακούχο νερό. Είναι δροσερό, με απαλή γεύση και θα αρέσει και στις κυριές που δεν έχουν συνηθίσει σε σκληρά ποτά.

 

Kir Royal

Γεμίζουμε ένα μακρόστενο ποτήρι της σαμπάνιας κατά το 1/4 με λικέρ Crème de cassis (λικέρ φραγκοστάφυλο που βρίσκουμε σε κάβες και μεγάλα σούπερ μάρκετ). Απογεμίζουμε το ποτήρι με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες ξηρό κρασί. Το αποτέλεσμα μοιάζει με ροζέ σαμπάνια. Είναι ελαφρύ, γλυκόπιοτο και έχει βάση το κρασί που αρέσει στους περισσότερους.

 

Παραλλαγές

To ίδιο κοκτέιλ μπορούμε να το φτιάξουμε με King’s Ginger Liqueur αντί για Crème de cassis. Είναι ένα λικέρ με βάση το ουίσκι και γεύση τζίντζερ που τελευταίως έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται πολύ στα μπαρ. Το βρίσκουμε σε κάβες.Μπορείτε να πειραματιστείτε και να φτιάξετε τις δικές σας παραλλαγές με σπιτικά λικέρ, όπως βύσσινο, φράουλα ή ό,τι άλλο έχετε.

 

 

Μint Jullep

Φτιάχνουμε πρώτα ένα απλό σιρόπι ζάχαρης, χτυπώντας στο μούλτι 1/2 φλιτζάνι νερό με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Από την ποσότητα αυτή παίρνουμε μόνο 2 κουταλιές της σούπας (φτιάχνουμε περισσότερο για να μπορεί να χτυπηθεί στο μούλτι· αν θέλουμε να φτιάξουμε μεγάλη δόση από αυτό το κοκτέιλ, αυξάνουμε και τη δοσολογία για το σιρόπι, φροντίζοντας πάντα η ζάχαρη με το νερό να είναι σε ίση αναλογία).

Ρίχνουμε τις 2 κουτ. σούπας από το σιρόπι σε ένα χαμηλό ποτήρι του ουίσκι. Προσθέτουμε 3 φύλλα δυόσμου και πιέζουμε πολύ ελαφρά με ένα μικρό γουδοχέρι ή ένα κουτάλι, ώστε να απελευθερώσει ο δυόσμος τα αιθέρια έλαιά του. Προσθέτουμε πάγο, κατά προτίμηση τριμμένο (μπορούμε να τρίψουμε παγάκια στο μούλτι ή στο μπλέντερ) και απογεμίζουμε με ουίσκι (αν έχετε δοσομετρητή

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύκολα,efkola
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές